Wij hebben de afgelopen jaren vele mensen mogen helpen met medische klachten of cosmetische wensen. Iedere patiënt is daarbij uniek en mag van ons de beste zorg verwachten, dat is tenslotte ons vak. Toch vinden wij het extra leuk als patiënten de moeite nemen om ons ook schriftelijk nog eens te bedanken of te informeren over het vervolg na een ingreep. Lees hieronder de ervaringen van een aantal van hen.

Wat vinden onze klanten:

Verwijderen van wratje en moedervlekken

Behandeling van mijn acne

Mevrouw van der Plas na een bovenooglidcorrectie

Zeer tevreden over de acnetherapie

Diagnose seborroïsch eczeem

Behandeling van eczeem van onze dochter

Na 5 jaar tobben van mijn constitutioneel eczeem af

Plekje in mijn hals

Helemaal vrij van Rosacea

Witte vlekjes in het gezicht

Mijn ervaring als patiënt met lipoedeem

Mevrouw Trochowska na behandeling van pigmentvlekken in het gezicht

Mevrouw Saïssay na een kuur tegen acne

De heer Visser na behandeling huidinfectie

mevrouw de Lang na lipoedeembehandeling

Behandeling van atopisch eczeem

Laserbehandeling spataderen

Verwijderen van een verdikte vlek in het gezicht

Behandeling van Constitutioneel Eczeem

Positieve ervaring met ooglidcorrectie

Snel geholpen bij anale klachten (Monique)

Mevrouw Hamen na behandeling van haarproblemen

Mevrouw Pronk na behandeling van spataderen

De heer Wetselaar tijdens behandeling van voetwratten

De heer Mostert na behandeling van eczeem

Mevrouw Bouhannouche na behandeling van acne

Mevrouw Hermans na behandeling van verdacht plekje

Mevrouw Slagboom na een lipoedeembehandeling

De heer Petit na een laserbehandeling van de spataderen

Mevrouw de Jong na het wegspuiten van kleine spataderen

Mevrouw Kooy na een laserbehandeling van spataderen

Mevrouw van Vliet bedankt dermatoloog drs. Dros

Mevrouw Lepelaar-Dolkemade na een spataderbehandeling

Mevrouw van der Pot na een lipoedeembehandeling

Mevrouw van Cooten na een spataderbehandeling

Mevrouw van der Knoop na een lipoedeembehandeling

 

Verwijderen van wratje en moedervlekken

Op aanbeveling van een kennis ben ik bij dermatoloog dr. Lanjouw van Polikliniek de Blaak terecht gekomen. Ik wilde mijn moedervlekken laten controleren op huidkanker en daarnaast wilde ik een aantal moedervlekken uit cosmetische overweging laten verwijderen. Daarnaast had ik een wratje op mijn ooglid dat nogal vervelend aanvoelde. Zowel het wratjes als de moedervlekken heeft de dermatoloog met stikstof behandeld. Het wratje was meteen weg na de eerste behandeling en voor de moedervlekken moest ik nog een paar keer terugkomen. Ik ben zeer tevreden over de behandeling en hoe ik door dr. Lanjouw behandeld ben. De stikstofbehandeling is wel enigszins pijnlijk maar het is wel een zeer effectieve behandeling.

Patiënt behandeld in Rotterdam

Behandeling van mijn acne

Ik was al bekend met Polikliniek de Blaak toen ik de afspraak maakte voor een acne consult. Voor die tijd had ik al een aantal kuren gehad die geen effect hadden en daarom wilde ik graag dat een ervaren dermatoloog mijn acne zou behandelen. De dermatoloog van Polikliniek de Blaak was een leuke arts die vrij informeel het gesprek aanging maar die wel goed kon luisteren en die mijn klachten serieus nam. Ik heb toen een kuur van pillen voorgeschreven gekregen en dat heeft geweldig geholpen. De acne is verdwenen en sindsdien is het ook niet meer teruggekomen.

Patiënt behandeld in Rotterdam

Mevrouw van der Plas na een bovenooglidcorrectie

Ik 47 jaar, keek elke ochtend in de spiegel, ik irriteerde mij aan mijn hangende bovenoogleden, daar kon wel wat aan gedaan worden. Gespaard en een consultafspraak gemaakt bij Polikliniek de Blaak in Rotterdam bij dokter de Vries. Een maand later werd ik al aan mijn oogleden geholpen, ik was best bang, achteraf bleek dat voor niks. De ingreep was geheel pijnloos en vrij snel gebeurd tijdens een gezellig gesprekje met de dokter en zijn assistentes. Het resultaat mag er zijn, nu kijk ik weer met plezier in de spiegel. Ik kan het iedereen aanraden en de prijs vond ik zeker niet duur. Ik zou het zo weer doen mocht het nodig zijn!

Mevrouw van der Plas, Spijkenisse

 

Zeer tevreden over de acnetherapie

Ik ben voor acnetherapie bij huidtherapeute Gulsum Tas in Rijswijk geweest. Ik ben heel tevreden met de wijze waarop ik ben ontvangen en behandeld. Gulsum is zeer deskundig bezig en legt alles vooraf en tijdens de behandeling heel goed uit. Zij doet er alles aan om de patiënt gerust te stellen en dat komt de behandeling alleen ten goede. Het resultaat is ook goed zichtbaar.

Dhr. Reinderhoff

 

Diagnose seborroïsch eczeem

Ik had last van jeuk, schilfers en puistjes op mijn hoofdhuid en een soort eczeemplekjes op mijn lichaam. Via internet ben ik bij Polikliniek de Blaak terecht gekomen. Ik was best een beetje zenuwachtig bij het eerste bezoek maar de dermatoloog was bijzonder aardig en ook de assistente stelde mij op mijn gemak. De diagnose was seborroïsch eczeem, een aandoening die helaas niet te genezen is maar er zijn wel mogelijkheden om de klachten te verminderen. Ik kreeg antibiotica, koelzalf en shampoo voorgeschreven. Helaas had ik last van bijwerkingen van de antibiotica dus daar moest ik mee stoppen. Ik gebruik nu een combinatie van koelzalf en shampoo en dat verlicht de klachten aanzienlijk.

Mevrouw. Z. Kastawi

 

Behandeling van eczeem van onze dochter

Onze dochter van elf maanden oud had last van eczeem. Door de jeuk kon ze niet slapen. We zijn hiermee naar onze huisarts gegaan en die heeft ons doorverwezen naar een dermatoloog. Hij raadde ons een dermatoloog bij Polikliniek de Blaak aan die veel kennis heeft van eczeem. Zo kwamen we terecht op het spreekuur van dermatoloog Lanjouw. Dit is een fijne arts die heel menselijk en meelevend is. Je bent hier beslist geen nummer. De behandeling bestond uit 2 soorten crème en we kregen een rompertje en kleding van speciaal materiaal mee. De eczeem is nu al bijna volledig verdwenen bij onze dochter. De behandeling is goed aangeslagen.

Dhr. Sahin

 

Na 5 jaar tobben van mijn eczeem af

Sinds 5 jaar heb ik veel last van constitutioneel eczeem. Dat uitte zich door uitslag op mijn handen, in mijn nek, in mijn gezicht en soms ook op andere plaatsen. Het was soms zo erg dat het mijn nachtrust belemmerde. Ik ben 5 jaar onder behandeling geweest bij een andere arts maar dat hielp niets. Mijn vriendje was bekend met Polikliniek de Blaak en hij wist dat de dermatoloog daar meer kennis had van eczeem. Ik heb toen een afspraak gemaakt met drs. Lanjouw en het eerste gesprek was al heel fijn. Drs. Lanjouw luistert goed en ze besprak alle mogelijke behandelingen met mij. De dokter zei dat we alle mogelijkheden en combinaties zouden proberen tot we de juiste behandeling voor mij zouden vinden. We begonnen met een combinatie van medicijnen (3x daags) en een crème. Tot mijn grote verrassing was dit meteen de juiste combinatie. Binnen een week was ik van mijn constitutioneel eczeem af. Was ik dermatoloog drs. Lanjouw maar 5 jaar eerder tegen gekomen.

Mevrouw van der Dussen

 

Plekje in mijn hals

Een tijdje terug had ik ineens een rare plek in mijn hals. Ik vond het een lelijk gezicht en wilde er graag vanaf. Mijn huisarts verwees mij naar de dermatoloog bij Polikliniek de Blaak. Ik kwam terecht bij drs. Lanjouw in Rotterdam. De arts en assistente waren erg aardig en behulpzaam. De plek in mijn nek bleek een wrat te zijn. Via een incisie werd deze verwijderd en een stukje weefsel werd opgestuurd voor onderzoek. Gelukkig bleek het allemaal goed te zijn en ik was gerustgesteld.

Mevrouw S. uit Rotterdam

 

Helemaal vrij van Rosacea

Ik heb al heel lang last van Rosacea. Dat is een chronische huidaandoening in het gezicht die een felrode kleur veroorzaakt op mijn wangen en kin. Toen ik 16 jaar was ben ik naar het ziekenhuis geweest en van de dermatoloog daar kreeg ik medicijnen. Die medicijnen hielpen echter maar weinig en ik had last van de bijwerkingen. Na een aantal jaren ben ik op internet op zoek gegaan naar meer informatie over Rosacea. Ik zag dat er bij Polikliniek de Blaak een dermatoloog zat die hier meer ervaring mee heeft. Meteen maar een afspraak gemaakt en ik had bij het consult al een goed gevoel. Van dokter Lanjouw kreeg ik een goede uitleg over de mogelijkheden van behandeling. Deze arts luistert ook naar mijn wensen en ideeën over de behandeling. Samen hebben we besloten eerst te beginnen met medicijnen. Uit mijzelf ben ik toen ook gestart met een dieet waarbij ik geen kruidig eten meer nam. Helaas kreeg ik na 2 maanden weer last van de bijwerkingen van de medicijnen en ben ik weer teruggegaan naar de polikliniek. Ik kreeg toen een crème voorgeschreven als alternatief. Dit was een schot in de roos. Mijn klachten zijn helemaal over en daar ben ik ongelofelijk blij mee.

Nesibe

 

Witte vlekjes in het gezicht

Toen onze dochter witte en ruwe vlekjes in het gezicht kreeg maakte wij ons een beetje ongerust. Onze huisarts vertrouwde het ook niet helemaal en gaf ons een verwijskaart voor een dermatoloog. Wij kregen het advies een afspraak te maken bij de dermatoloog van Polikliniek de Blaak. We konden hier snel terecht op het spreekuur en de huisarts heeft daar goede ervaring mee gehad.

De dokter bij Polikliniek de Blaak nam uitgebreid de tijd voor ons. Nadat onze dochter was onderzocht werden we al snel gerustgesteld. De witte vlekjes waren het gevolg van te veel zonlicht. Vanaf dat moment moesten we onze dochter insmeren met een hoge factor (50) zonnebrandcrème, ook als de zon iets minder fel is. Dit hebben we enkele weken gedaan en de vlekjes zijn volledig verdwenen.

De vader van Bodke

 

Mijn ervaring als patiënt met lipoedeem

December 2015 ben ik naar de huisarts gegaan, zij was erg duidelijk: Kim, je hebt lipoedeem! Dit wordt nooit minder, alleen maar meer en het geneest niet. Je kan sporten wat je wilt, je benen zullen nooit dunner worden. Sterker nog, in het slechtste geval worden ze alleen maar dikker en dikker, kan je straks niet meer goed lopen, sporten enzovoort (later werd dit ook door dokter Boonen bevestigd). Máár, er is een ding wat je wel kan doen, alleen wordt het niet vergoed: vibro liposuctie. Als je dat wilt doen, dan zou ik je ten zeerste aanraden om naar dokter Boonen van Polikliniek De Blaak in Rotterdam te gaan. Lees verder: Mijn ervaring als Lipoedeem patiënt

Kim

 

Behandeling van pigmentvlekken in het gezicht

Ik stoorde mij aan de pigmentvlekken in mijn gezicht en wilde daar iets aan laten doen. Van mijn huisarts kreeg ik een verwijsbriefje voor een dermatoloog en een kennis van mij raadde mij aan om naar Polikliniek de Blaak te gaan. Een goede tip want de manier van werken van dermatoloog Lanjouw bevalt mij uitstekend. Een vriendelijke arts die goed luistert en ook echt iets met mijn wensen doet. Zo wilde ik een bepaalde zalf niet gebruiken omdat ik daar een erg droge huid van krijg. Drs. Lanjouw heeft toen het behandelplan aangepast en de zalf die ik nu gebruik is prima. Daarnaast kreeg ik goede instructies voor de manier van smeren. Het resultaat is een mooie egale huid zonder pigmentvlekken. Ik kan nu langzaam aan de kuur afbouwen.

Mevrouw Trochowska

 

Acne kuur goed aangeslagen

Omdat ik veel last had van acne ben ik naar mijn huisarts gegaan. De huisarts gaf mij een verwijsbrief voor een dermatoloog. Ik kon zelf kiezen naar welk ziekenhuis of welke kliniek ik wilde gaan. Ik had gezien dat er een polikliniek voor dermatologie op de Blaak in Rotterdam zat. Na wat onderzoek op internet leek mij dit een goede keuze. Ik kwam terecht bij dermatoloog dokter Lanjouw die mij medicijnen voorschreef. De kuur duurde enkele maanden en ik ben regelmatig teruggeweest bij de polikliniek om de voortgang te controleren. Ik heb dokter Lanjouw leren kennen als een hele lieve dokter die goed luistert. Ook de assistente is echt heel aardig. De kuur is heel goed aangeslagen. Ik heb wel regelmatig last gehad van droge lippen en neus door de medicatie maar dat had ik er graag voor over. Ik ben nu helemaal vrij van de acne en dat voelt geweldig. Dokter Lanjouw en de hele Polikliniek krijgen van mij daarom een 10.

Mevrouw Saïssay

 

Snel weer van mijn huidinfectie af

Van het ene op het andere moment had ik een huidinfectie. Ik had geen pijn of jeuk maar de huid was op sommige plaatsen duidelijk geïrriteerd.  Vlekjes en plekjes op de armen , kuiten, liezen en  in de knieholte en zelfs een soort sneetjes tussen mijn tenen.  Het kan je dus zomaar zonder duidelijke oorzaak overkomen. Mijn huisarts heeft mij doorverwezen naar drs. Lanjouw van Polikliniek de Blaak waar ik al heel snel terecht kon. Bij deze dermatoloog ben ik zeer vriendelijk ontvangen en er werd ruim de tijd genomen om mijn verhaal aan te horen en de infectie te bekijken. Ik kreeg een crème voorgeschreven die ik 2x daags moest aanbrengen op de plekken waar ik last had. Ik merkte eigenlijk vrijwel meteen verbetering. Na 4 dagen was de infectie volledig onder controle en toen ik enkele dagen later voor nacontrole bij dermatoloog drs. Lanjouw langs ben geweest mocht ik met de kuur stoppen. Ik ben blij dat ik zo snel en goed geholpen ben. Van mij krijgt dokter Lanjouw daarom een dikke 9!

Dhr. Visser - Rotterdam

 

Eindelijk weer fit en klachtenvrij
“Toen Polikliniek de Blaak mij vroeg of ik mee wilde werken aan een interview over mijn ervaring met de lipoedeembehandeling hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik heb een lang traject doorlopen voordat ik wist dat ik lipoedeem had en uiteindelijk bij de juiste arts terecht ben gekomen. Wellicht draagt dit interview bij aan de bekendheid van de aandoening lipoedeem.Daarnaast wil ik graag laten zien dat er wel degelijk iets aan te doen is.” Vertelt Bianca de Lang uit Rotterdam na haar behandeling door middel van liposuctie aan onder- en bovenbenen. Lees verder: Ervaring met Lipoedeem behandeling

 

Behandeling van atopisch eczeem
Ik ben op verwijzing van de huisarts bij drs. Lanjouw van Polikliniek de Blaak terecht gekomen. Ik heb atopisch eczeem en de medicatie die ik van de huisarts kreeg gaf niet het gewenste resultaat. Met een doorverwijzing naar de dermatoloog hoopte we op een blijvende oplossing. Drs. Lanjouw heeft mij onderzocht en ik vond het erg prettig dat ik zelf de keuze mocht maken uit enkele voorgestelde behandelingen. Ik heb het eczeem al lang en ik weet zelf het beste wat wel en niet werkt. Het was ook een erg prettig gesprek waarbij ik het gevoel had dat ik serieus genomen werd en ik kreeg een bevestiging van de ernst van de aandoening. Samen hebben we gekozen voor behandeling met een zalf en deze behandeling is goed aangeslagen. De aandoening is nu onder controle.

 

Laserbehandeling spataderen
1 oktober heb ik een laser behandeling gehad voor mijn spataders in Kliniek de Blaak in Rotterdam. Bij aankomst werd ik snel geholpen en direct op mijn gemak gesteld en kon direct door naar de operatiekamer. Drs Cijs en collega's waren erg vriendelijk en voordat ik het doorhad was de behandeling al kaar. Binnenkort ga ik voor mijn linkerbeen. Super bedankt.

1 ekimde Rotterdam klinik Blaak benim varis lazer tedavisi yapildim. Geldi?imde hemen yard?mc? oldu ve h?zl? bir ?ekilde ameliyathaneye aldiler. Doktor Cijs ve ekip süper yardim ettiler, tüm sinirlerim h?zla kayboldu. Hic fark?na varmadan, hicbir agri his etmedim. Cok tesekkuler!!!

Mevrouw Hanoglu

 

Verwijderen van een verdikte vlek in het gezicht
Ik had een verrucae in het gezicht, een medische term voor een verdikte vlek. Omdat ik met oudere mensen werk heb ik al vaker gezien dat dit soort vlekken flink uit kunnen groeien dus ik wilde er op tijd iets aan laten doen. Mijn huisarts verwees mij door naar dermatoloog drs. Dros van Polikliniek de Blaak in Tilburg. Deze arts en de polikliniek zijn mij bijzonder goed bevallen. Drs. Dros is een fijne en vakkundige arts en ook de behandeling is mij enorm meegevallen. De verdikte vlek op mijn wang is met stikstof bevroren waarna de huid zichzelf als het ware vernieuwd. Het resultaat is boven verwachting want je ziet niets meer van de vlek en er is ook geen litteken achtergebleven.

Mevrouw Schoenmakers

Behandeling van Constitutioneel Eczeem
Van kleins af aan heb ik last van constitutioneel eczeem. De klachten die daarmee gepaard gaan zijn jeukende huiduitslag, roodheid, zwelling en een zeer droge huid. Toen ik jong was heb ik daarvoor zelfs twee keer in het ziekenhuis gelegen. Later heb ik hulp gezocht bij verschillende (academische) ziekenhuizen en huidklinieken maar nergens werd de situatie beter. Via een kennis ben ik uiteindelijk bij dokter Lanjouw van Polikliniek de Blaak terecht gekomen. Voor het eerst had ik het gevoel dat er echt naar mij geluisterd werd en voor het eerst kreeg ik ook de juiste behandeling. Dokter Lanjouw is sympathiek en meelevend en oprecht geïnteresseerd in mij. Dat merk je aan het feit dat zij zich nog veel details herinnerd van ons laatste gesprek een tijd terug en daar ook gericht vragen over stelt. De behandeling die voor mij succesvol is gebleken is een combinatie van zalf, een hormooncrème en af en toe een minikuur medicijnen. Het constitutioneel eczeem zal niet volledig genezen maar het probleem is nu goed beheersbaar en mijn huid is al langere tijd erg rustig. De impact van deze verbeteringen zijn groot voor mij, ik zit zowel fysiek als mentaal beter in mijn vel nu. Dat heb ik echt te danken aan dokter Lanjouw die mij niet zomaar wat heeft voorgeschreven maar samen mij een traject is ingegaan om uit te vinden wat voor mij de beste oplossing was.

Mevrouw Agoes

Ooglidcorrectie was een positieve ervaring
Ik was het ineens zat die vermoeide blik in de spiegel. Nog erger was het als ik recente foto’s van mijzelf zag. Ik schaamde mij voor die norse oogopslag en ik wilde daar iets aan laten doen. Ik heb mijn huisarts om advies gevraagd en hij raadde mij aan een bovenooglidcorrectie te laten uitvoeren. Volgens mijn huisarts was dokter de Jong van Polikliniek de Blaak de beste arts voor deze ingreep in de regio Rotterdam. Ik heb een afspraak gemaakt bij Polikliniek de Blaak en kon een week later al terecht voor een intake gesprek. Dokter de Jong kwam bijzonder vriendelijk en kundig op mij over en ik besloot de ooglidcorrectie hier te laten uitvoeren.

Ik ben nooit eerder geopereerd dus ik was erg zenuwachtig maar dat bleek nergens voor nodig. Een behandeling bij de tandarts is doorgaans pijnlijker.Voor mijn gevoel heb ik maar een paar minuten op de OK tafel gelegen toen de zuster mij alweer naar buiten bracht om op een ander bed rustig te gaan liggen met ijsblokjes in een doekje op mijn ogen tegen de zwelling. Ik werd echt geweldig vertroeteld door die aardige verpleegkundigen en ik kon al snel weer naar huis. De pleisters konden er vanaf en de zwelling verdween in de loop van de week. Omdat het litteken net in een plooi valt zie je er nu al niets meer van. Ongelooflijk dat het zo snel gaat allemaal. Tot ergernis van mijn echtgenoot kan ik het niet laten om in iedere spiegel die ik passeer naar mijzelf te kijken. Ik ben zo blij met het resultaat van deze ooglidcorrectie. Hoewel ik natuurlijk geen vergelijk heb met andere poliklinieken kan ik een ooglidcorrectie bij drs. De Jong zeker aanbevelen.

Mevrouw van der Linde

 

Snel geholpen bij anale klachten
Ik had last van een huidflapje dat achterbleef na genezing van aambeien. Ik wilde hiermee liever niet meer naar zo’n grote en onpersoonlijke instelling en daarnaast wilde ik graag snel geholpen worden. Ik heb daarom mijn zorgverzekering gebeld voor advies en zij verwezen mij door naar Polikliniek de Blaak in Tilburg. Ik kon daar dezelfde week nog terecht en het team van medewerkers bestaat uit leuke en behulpzame mensen. Als echte Brabantse vind ik een warm contact met mensen erg belangrijk en in de polikliniek voelde dat gewoon goed. Ik ben geholpen door chirurg drs. Nijs die mij vooraf duidelijke uitleg heeft gegeven. Ook met deze Belgische arts had ik een leuk contact. De ingreep zelf is mij erg meegevallen en ik ben blij dat ik het huidflapje heb laten wegsnijden. Ik ben inmiddels ook al op controle geweest en het wondje is nu bijna volledig genezen. Het geeft een goed gevoel dat ik nu eindelijk deze vervelende klachten achter de rug heb en ik ben blij dat ik bij deze fijne polikliniek terecht ben gekomen.

Monique uit Tilburg

Mevrouw Hamen na behandeling van haarproblemen
De problemen met mijn haar en hoofdhuid begonnen van de ene op de andere dag. Vroeger had ik er geen last van maar nu had ik ineens veel haaruitval en jeuk op mijn hoofd precies onder het haar. Mijn huisarts gaf mij een verwijsbriefje om hiervoor dermatoloog te raadplegen. Ik heb in mijn omgeving rondgevraagd naar ervaringen met een dermatoloog en op internet gezocht en kwam uit bij Polikliniek de Blaak. De polikliniek staat goed bekend en het is lekker dichtbij.

Het is een leuke polikliniek in Rijswijk met een chique inrichting en aardige medewerkers. Ik ben nu onder behandeling bij dermatoloog drs. Koelemij. Zij is bijzonder aardig en vakbekwaam en ze heeft mijn klachten uiterst serieus genomen. Eerst heeft zij een bloedonderzoek bij mij laten doen en daarna een juiste diagnose gesteld. Ik blijk seborrhoïsch eczeem te hebben; een chronische aandoening die ik altijd zal blijven houden. Gelukkig zijn er wel middelen die de jeuk en haaruitval kunnen verminderen. Ik heb van drs. Koelemij een speciale shampoo en conditioner meegekregen en die helpen erg goed. Die vervelende jeuk is weg en mijn haar groeit weer aan. Ik ben nog niet helemaal klaar met de kuur maar ik ben drs. Koelemij wel al dankbaar voor dit resultaat.

Mevrouw T.D. Hamen uit Den Haag

Mevrouw Pronk na behandeling van spataderen
Ruim 17 jaar heb ik rondgelopen met spataderen op mijn benen. De eerste spataderen kwamen na een zwangerschap en er zijn er heel wat bij gekomen in de loop der tijd. Ik vond het heel vervelend en schaamde mij voor mijn lelijke benen. Ik ging daarom ook nooit mee naar het strand of een zwembad als collega’s en vrienden daarom vroegen. Daarnaast had ik er ook veel last van door klachten als vermoeide benen en een vervelend gevoel.

Meer dan 10 jaar geleden ben ik wel door een chirurg geopereerd aan een spatader maar dat is mij toen slecht bevallen. Destijds werden spataderen altijd verwijderd door middel van strippen. Dat deed ongelooflijk veel pijn en het resultaat viel erg tegen. Ik besloot toen om af te zien van verdere ingrepen.

Vorig jaar ben ik toch weer eens gaan zoeken op Google of er nieuwe mogelijkheden zijn voor behandeling van spataderen. Ik zag dat Polikliniek de Blaak de nieuwste technieken voor behandeling kan bieden die veel minder pijnlijk zijn. De endolaser methode sprak mij bijvoorbeeld zeer aan dus ik heb een afspraak gemaakt. Helaas waren sommige spataderen te kronkelig waardoor ik naast de endolaserbehandeling ook een muller ingreep moest ondergaan. Het viel echter allemaal wel mee....

LEES MEER

De heer Wetselaar tijdens behandeling van voetwratten
De aandoening voetwratten is bijzonder vervelend. De wratten groeien aan de onderkant van mijn voet, precies op de punten waar de druk het hoogst is zoals onder de bal van de voet en de hiel. De afgelopen jaren heb ik van alles geprobeerd om er vanaf te komen. Diverse medicatie van de apotheek, stikstofbehandeling bij de huisartsenpost en behandeling bij de pedicure. Alles hielp maar tijdelijk.

Om toch nog enigszins goed te kunnen blijven lopen ben ik de laatste jaren iedere 14 dagen naar de pedicure geweest om de voetwratten weg te laten snijden. Mijn vriendin raadde mij aan om eens naar de dermatoloog van Polikliniek de Blaak te gaan. Zij had daar zelf goede ervaringen mee en wellicht konden ze toch nog iets voor mij doen.

De polikliniek is echt een fijne organisatie met een gezellige sfeer en bijzonder aardige mensen. Zowel de baliemedewerkers als de arts en assistenten. Ik ben onder behandeling bij drs. Lanjouw die ik zou willen omschrijven als spontaan, vriendelijk en professioneel. Zij heeft een goed behandelplan opgesteld met een combinatie van stikstof, snijden en zalf. Je merkt dat er echt veel tijd en aandacht in gestoken wordt om mij te helpen. Het resultaat is dat ik nu al 70% minder klachten heb dan de afgelopen jaren. Over enkele weken hoop ik volledig van mijn klachten af te zijn. Gezien de lange geschiedenis die ik met de voetwratten heb en dat de hoop op genezing eigenlijk al vervlogen was is dit voor mij toch wel een klein wondertje.

Jan-Paul Wetselaar


De heer Mostert na behandeling van eczeem
De eerste keer dat ik bij Polikliniek de Blaak terecht kwam is alweer 15 jaar geleden. Toen ik in mijn korte broek in de tuin stond zag mijn buurvrouw mijn spataderen. Zij was destijds goed geholpen bij de Blaak en gaf mij die tip mee. Ik ben toen in Rotterdam zelf ook prima geholpen aan mijn spataderen. 

Nadat ik enige tijd terug met eczeem te maken kreeg en men mij in het regionale ziekenhuis niet goed kon helpen besloot ik om dit probleem ook eens met de dermatoloog van Polikliniek de Blaak te bespreken. De polikliniek kent geen wachtlijst dus ik kon snel een afspraak maken. Dat is al een groot voordeel als je met zoiets als eczeem te maken hebt. Het eczeem breidde zich steeds verder uit en na mijn armen en benen begon het zich ook in mijn gezicht te manifesteren.

Ik heb in mijn behandeltraject bij de Blaak met twee dermatologen te maken gehad; Drs Lanjouw en drs. Koelemij. Beiden bijzonder vriendelijk en kundig. Dankzij een nieuwe zalf en een goed advies over mijn huidige medicijngebruik ben ik nu volledig vlek- en jeukvrij. Bij eczeem spreek je niet over genezen maar het is onder controle nu. Binnenkort laat ik ook nog een paar spataderen weghalen bij Polikliniek de Blaak omdat het zou kunnen zijn dat ook die een oorzaak kunnen zijn van het eczeem aan mijn benen.

Uiteraard ben ik zeer content omdat ik geen last meer heb van eczeem en kan ik daarom de polikliniek aanbevelen. Maar dat is niet het enige. Men neemt de tijd voor je en je kunt er snel terecht, zelfs voor een operatie is er nauwelijks een wachtlijst. Daarnaast zijn het de kleine dingen die het doen zoals drs. Koelemij die mij nog even heeft gebeld om te vragen hoe de behandeling gaat of de kordate en resolute aanwijzingen van drs. Lanjouw die mij het gevoel gaven dat ik hier geen nummer ben.

Dhr. Mostert – Capelle a/d IJssel

 

Mevrouw Bouhannouche na behandeling van acne
Eigenlijk had ik de moed al opgegeven dat ik ooit nog van mijn acne af zou komen. Ik ben bij meerdere dermatologen in verschillende ziekenhuizen geweest en steeds kreeg ik te horen dat ik mijn gezicht, rug en borst goed moest reinigen. Meer konden ze niet voor mij doen. Omdat de acne mij onzeker maakte en ik er graag vanaf zou willen, reinigde ik mijn huid meerdere malen per dag maar niet hielp.

Toen ik bij mijn schoonheidsspecialist was vroeg ik of zij nog tips had om mijn acne te verminderen. Tot mijn verbazing kreeg ik geen praktische reinigingstips maar adviseerde ze mij om een afspraak te maken bij dermatoloog Drs. Jan Dros van Polikliniek de Blaak. Deze arts zou zijn vak goed verstaan en mijn schoonheidsspecialist had al gezien dat hij mensen met acne goed geholpen had.

Het bezoek aan Polikliniek de Blaak was een verademing vergeleken bij de eerdere bezoekjes aan het ziekenhuis. De polikliniek is kleinschalig en de medewerkers gaan met elkaar en de patiënten om alsof het één grote familie is. Drs. Dros is echt een schat van een man. Hij is erg aardig, geeft complimentjes en maakt grapjes waardoor je je al snel op je gemak voelt. Eindelijk werd er naar mijn verhaal geluisterd en nog belangrijker; werd mijn probleem serieus genomen. Ik kreeg een kuur Roaccutane voorgeschreven.

Er is een risico op bijwerkingen bij dit product dus ik heb er goed over nagedacht. Maar ik wilde zo graag van mijn acne af dat ik besloot het te proberen. Gelukkig kon ik de kuur goed verdragen en bleven de bijwerkingen beperkt tot droge lippen en wat last van de rug. Dat heb ik er graag voor over gehad want de acne verdween als sneeuw voor de zon. Ik ben zo ongelooflijk blij dat ik bij drs. Dros terecht ben gekomen. Het is zo fijn om in de spiegel te kijken zonder meteen die in het oog springende vlekken te zien.

Na de kuur ben ik nog voor controle bij drs. Dros geweest. Ook hij was tevreden over het verloop van de kuur en het resultaat. Volgens hem was ik al mooi toen ik met mijn acne bij hem kwam en ga ik nu helemaal als een plaatje de deur uit. Typisch drs. Dros.

Mevrouw A. Bouhannouche uit Rotterdam

 

Mevrouw Hermans na behandeling van verdacht plekje
Tien jaar geleden is er een plekje met huidkanker bij mij verwijderd. Sindsdien let ik altijd extra op of ik vreemde plekjes op mijn huid zie. Onlangs had ik ineens twee plekjes waar ik niet gerust op was. Ik ben daarom gelijk bij mijn huisarts langs gegaan. Mijn huisarts verwees mij door naar een dermatoloog om de plekjes verder te onderzoeken. Ik maakte mij toen natuurlijk meteen nog meer zorgen en ik was blij dat ik bij Polikliniek de Blaak binnen twee dagen terecht kon.  Ik kende deze kliniek in Rijswijk nog niet maar het is mij goed bevallen. Het is een mooi en gezellig ingerichte polikliniek met bijzonder vriendelijke medewerkers. Ik werd geholpen door dermatoloog drs. Lanjouw. Een sympathieke arts die de tijd voor mij heeft genomen om mij gerust te stellen. De plekjes zijn verwijderd door ze met stikstof te bevriezen. Over zes weken ga ik nog een keer terug voor controle.

Ik kan Polikliniek de Blaak in Rijswijk en drs. Lanjouw bij iedereen aanbevelen. Dat heb ik overigens ook al gedaan bij vrienden en familie.

Mevrouw P. Hermans- Hageraats uit Den Haag

Mevrouw Slagboom na een lipoedeembehandeling bij drs. Boonen
Vanaf mijn 21e levensjaar heb ik veel last van mijn benen. Pijn bij lichte aanraking, pijn na inspanning, pijn in scheenbenen, eigenlijk altijd last van een zeurende pijn.

Toen ik 21 was ben ik voor het eerst begonnen met het weg laten spuiten van spataderen. Dit kon destijds nog in het ziekenhuis. Helaas kwamen de spataderen terug. Aangezien het wegspuiten van spataderen later niet altijd meer vergoed werd, ben ik via een familielid terecht gekomen bij Polikliniek De Blaak te Rotterdam. Zij zijn gespecialiseerd in dit soort zaken. Hier ben ik een aantal keer behandeld voor de spataderen maar helaas bleven de spataderen niet weg. Een herhaling van het wegspuiten van de spataderen kon niet uitblijven. Ook deze behandelingen heb ik uit laten voeren door Polikliniek de Blaak.

Naarmate ik ouder werd werden de andere klachten in mijn benen steeds erger. Ook merkte ik duidelijk dat er een verandering plaatsvond in mijn benen. De huidstructuur werd anders. Dit is moeilijk om goed te omschrijven. Een mens kent zijn/haar lichaam het beste en weet dus wanneer er iets niet klopt. Ik begon kilo’s aan te komen. Dit is normaal gesproken niet heel vreemd maar aangezien ik vanaf mijn 21e altijd rond de 60 kilo woog was dit vreemd. Ik had ook sterk het idee dat de extra kilo’s alleen aan mijn benen zaten en niet aan de rest van mijn lichaam.

LEES MEER

 

De heer Petit na een laserbeandeling van spataderen
Als ik mijn indruk van Polikliniek de Blaak in een paar woorden mag omschrijven zou ik zeggen: Een professionele intake, zeer snel geholpen en in een prettige sfeer.

Toen ik na het sporten last kreeg van moeheid in mijn benen door mijn spataderen besloot ik mijn zorgverzekering te vragen waar ik mij het beste kon laten behandelen. Ik werd doorverwezen naar Polikliniek de Blaak omdat die gespecialiseerd zijn in laserbehandelingen bij spataderen en je kunt daar meteen terecht. Het intake gesprek bij mevrouw Stevens gaf mij meteen al een goed gevoel. Niet alleen vanwege het professionele onderzoek maar ook vanwege het leuke contact met deze verpleegkundige. Daarna kennis gemaakt met mevrouw Cijs. Zij neemt de tijd voor je en heeft bovendien gevoel voor humor. Ook de ingrepen met laser verliepen prettig.

Ik ben inmiddels aan beide benen geholpen en ik heb niet eerder zo’n probleemloze ingreep ondergaan. Alleen het verdovingsprikje is even vervelend maar daarna voel je niets meer. Ook van napijn heb ik geen enkele last gehad en er is geen spatader of litteken meer te zien. Tussen de twee ingrepen in, kon ik goed het verschil merken tussen het behandelde been en het onbehandelde been. Het onbehandelde been voelde moe aan terwijl het behandelde been goed voelde.

Als ik alles bij elkaar op tel; de vakkundigheid, snelheid, de arts, de sfeer en ook zeker de zorgzame zusters dan geef ik Polikliniek de Blaak als cijfer een 9.

Dhr. H. Petit
Geholpen met laserbehandeling door drs T. Cijs in Rotterdam

 

Mevrouw de Jong na het wegspuiten van kleine spataderen
Ik stoorde mij hinderlijk aan kleine, fijne blauwe spatadertjes op mijn benen. Ik ben hiervoor elders bij meerdere artsen geweest die deze adertjes niet konden behandelen. Het resultaat was telkens teleurstellend. Ook door middel van een oppervlakkige laser gingen de adertjes niet goed weg. Ik had via een vriendin gehoord dat mevrouw Stevens erg goed is in het inspuiten van hele kleine spatadertjes. Ik had de moed al opgegeven, maar wilde het op advies van mijn vriendin het toch nog 1 keer proberen. Mevrouw Stevens was vriendelijk, ze gaf uitgebreide uitleg over de behandeling en het verwachten resultaat, de financiële kosten en de eventuele complicaties.

En nu na twee behandelingen zijn al de spatadertjes weg. Het schijnt dat het inspuiten van kleine cosmetische vaatjes een vak apart is en waar mevrouw Stevens goed in is. Ondertussen zijn er al meerdere vriendinnen bij mevrouw Stevens langs geweest.

 > terug naar overzicht testimonials

 

Mevrouw J. Kooy na een laserbehandeling van spataderen
Ik ben zeer tevreden over de manier hoe ik door mevrouw Stevens ben behandeld. Voor het consult was ik zenuwachtig en bang voor de eventuele behandelingen. Mevrouw Stevens merkte dat ik zenuwachtig was en speelde daar op in en kon mij goed geruststellen. Door haar uitgebreide rustige uitleg heb ik het consult als zeer prettig ervaren. Jammer genoeg moest er een ader bij mij gelaserd worden. Zowel mevrouw Stevens als haar vriendelijke assistente hebben de behandeling duidelijk uitgelegd en mij gerustgesteld. Ze voelen goed aan hoe ze met angstige patiënten moeten omgaan. Op de operatiekamer ben ik hartelijk ontvangen. Iedereen was vriendelijk. De uitleg was goed en ik werd afgeleid met een gezellig praatje tijdens de ingreep. Het team was goed op elkaar ingespeeld en het was duidelijk dat het gehele team veel ervaring had. Mijn complimenten over de kundigheid, professionaliteit en persoonlijkheid. Zowel tijdens de intake, de ingreep als tijdens de nacontrole. Ik zal mijn omgeving zeker adviseren om een afspraak bij de Blaak te maken!

> terug naar overzicht testimonials

Mevrouw van Vliet stuurde een kaartje aan drs. Dros met de volgende tekst:
'Geachte dokter Dros,

Bij deze willen wij u nog een keer enorm bedanken voor de grote steun die u voor ons geweest bent de afgelopen 5½ jaar. Uw attentheid, steun, belangstelling, tijd....

We zullen het nooit vergeten!

> terug naar overzicht testimonials

Mevrouw Lepelaar-Dolkemade stuurde na haar behandeling een fax met de volgende tekst:
'Geachte medewerkers die aan 't linkerbeen van mevrouw Lepelaar hebben meegeholpen, Vanochtend m'n eerste tennisochtend weer gedaan en Prima! Op 22 december gelaserd. Op 5 januari fietsend!! De hechtingen eruit. Niets van gevoeld. Op 8 januari naar Barcelona. Dagen gewandeld, uren door de stad gefietst. Kerken beklommen en helemaal nergens last van. Dat is toch fantastisch. Dit wilde ik even laten weten. Ik kijk al uit naar 2 maanden wanneer ik u m'n rechterbeen mag aanreiken. Wat 'n heerlijke ingreep.'

> terug naar overzicht testimonials

Mevrouw M. van der Pot stuurde na haar Lipoedeembehandeling deze mail:

Beste dokter Boonen,
Dit moet ik toch even kwijt.
Iedere dag kijk ik naar mijn beentjes.
Als ik langs een spiegel loop of als ik mezelf in een etalage ruit zie.
Ik kan je niet genoeg vertellen hoe blij ik ermee ben.
Had stiekem gehoopt dat ze zelfs nog iets dunner waren geworden, over drie maanden kom ik voor controle, dan zien we wel verder.
Maar ik had zulke vetkwabben aan mijn benen hangen, dat is zo’n stuk verbeterd.
En ze zien er zoveel beter uit.
En wat dacht je van de pijn?
In mijn linker been had ik de ergste pijn, en zoveel onrust in de benen.
Dat is zoveel beter geworden en meer rust in de benen.
Wat denk je, wat voor impact het altijd voor mij is geweest, het vreselijke aanzicht ervan? Ik heb nu zeker meer zelfvertrouwen gekregen.
Wat schandalig toch dat er een hoop verzekeraars het niet willen vergoeden.
Want ze beseffen niet wat dit voor ons allen betekent, wat voor ellende wij meemaken en pijnen we hebben. Ik hoop dat je nog velen mensen mag gaan helpen.
Wat zouden wij lipoedeem patiënten er aan kunnen doen, om de verzekeraars te kunnen overtuigen van ons leed en ergernis?

Wat ik ook even kwijt wil, wat een aardige assistentes bij de ingrepen, echte lieverds zoals ze je er door heen loodsen.
En de dames die bij de balie zitten; schatjes zijn het.
Zo ik heb even mijn hart gelucht.
Ik zou zeggen het allerbeste ermee en tot over drie maandjes op de eindcontrole.


Groetjes

> terug naar overzicht testimonials

 

Mevrouw van Cooten tijdens een interview:
“In januari van dit jaar is mijn rechterbeen geopereerd. Ik liep al jaren rond met spataderen omdat ik opzag tegen een behandeling maar ik kreeg steeds meer last van kramp en jeuk. Daarnaast was het een onaangenaam gezicht en werd mijn been steeds dikker. Mijn vriendin was al eerder bij Polikliniek de Blaak geweest en was erg te spreken over de manier van werken daar.

Met een verwijsbriefje van de huisarts meldde ik mij daarom bij fleboloog dr. de Zeeuw van de Blaak. Hij heeft mijn benen onderzocht en kwam tot de conclusie dat een VSP-operatie (crossectomie) nodig was om mijn benen weer helemaal gezond te krijgen.

Op de dag van de ingreep was ik erg nerveus maar gelukkig ben ik geweldig opgevangen door zusters Marjan en Lieke. De operatie was onder plaatselijke verdoving en zij hebben de hele tijd tegen mij aangekletst om mij erdoorheen te helpen. Ook dr. Nijs was erg lief en probeerde mij steeds op mijn gemak te stellen. De operatie duurde drie kwartier en napijn heb ik absoluut niet gehad. Geweldig! Na het verwijderen van de kousen en het verband was het resultaat al goed te zien. Ik ben zo trots als een pauw want het ziet er prachtig uit. “

diagnose spataderen bij fleboloog in Rotterdam

> terug naar overzicht testimonials

Angela Knoop, deelneemster aan het programma 'Naar de Kliniek' stuurde na afloop de volgende brief:

Het gaat met mij uitstekend, ben weer volledig aan het werk binnen de thuiszorg.

Ik heb de operatie als positief ervaren, ondanks dat dit de derde en wel naar mijn idee en gevoel de zwaarste operatie was.

Tijdens de operatie heb ik beslist geen pijn gehad. Alleen de dagen er na gingen wat minder.

De reis van Rotterdam naar Steenwijk verliep goed en heb ik geen pijn of iets gehad. De file`s waren het grootste probleem.

’s Avonds is er een collega geweest en heeft mij geholpen met de verschoning van de elastische kousen en de wondjes.

Je verliest alleen ontzettend veel vocht dat gemengd is met bloed.

Je kunt het haast niet geloven en mensen geloven je haast niet als je het verteld, maar het zijn incontinent matjes vol, echt!!!!

Ik heb veel last gehad van de hematomen (bloeduitstortingen) en heb van mijn huisarts medicatie gekregen tegen de pijn.

Mijn collega`s van de Zorggroep Oude en Nieuwe Land hebben een dag of 4 geholpen met de verzorging van de wondjes en het helpen verschonen van de elastische kousen.

Was een ervaring op zich om nu eens aan de andere kant van de zorgverlening te staan.
Ik heb dit niet als vervelend ervaren, zo men wel eens denkt, als je pijn hebt en je ziet tegen je eigen verzorging aan dan ben je dankbaar als andere je kunnen helpen.

Ik heb ongeveer 2 weken niet gewerkt, bij de andere twee operaties was ik met een week al weer aan het werk als verzorgende IG en praktijkinstructeur.

Ik kan weer fietsen en heerlijk bewegen zonder hinderlijke pijnen of stuwende, stekende pijnen.

Veder kan ik ’s nachts heerlijk door slapen, zonder wakker te worden van stekende krampen.

Ik had de meeste nachten wel 4 a 5 keer per nacht kramp.

Iedereen dit ik ook maar spreek zegt dat ik er nu goed uit zie niet alleen lichamelijk is het te zien maar mijn ogen stralen ook weer.

Geestelijk maak je ook een hele ontwikkeling door en ik denk dat je er alleen maar sterker van wordt.

Men moest eens weten hoe dankbaar ik dokter Boonen en prof Neumann ben. In het bijzonder dokter Boonen dankzij hem ben ik nu weer wie ik ben.

Dokter Boonen heeft mijn operaties betaald, de zorgverzekeraar niets, nee niets.

De ziekte die ik heb komt niet voor in hun DBC code dus is het einde verhaal en betalen ze ook niet de operatie`s.

Het is diep triest dat dit voorkomt in onze maatschappij en ik zal heus wel niet de enige zijn.

Ik hoop, dat ik door mee te hebben mogen werken aan deze uitzending er ogen open gaan en dat er mensen zijn die de zelfde ziekte hebben als mij de moed niet moeten opgeven.

Laat de diagnose vaststellen door prof neumann en laat je dan door verwijzen naar dokter Boonen, echt doe het.

Ik heb heel wat moeten bellen en vechten en af en toe had ik ook geen moed meer om door te gaan.

Het enige wat ik niet wilde was de rolstoel en dat gaf mij de wilskracht en doorzettingsvermogen om door te gaan.

Ik kan een zwart hoofdstuk in mijn leven voor een deel afsluiten, die rolstoel is verleden tijd!!!!!

Groetjes angela

> terug naar overzicht testimonials

 

 

Eindelijk weer fit en klachtenvrij

Mijn ervaring als patiënt met lipoedeem

Meest gelezen


youtube google instagram twitter facebook

Polikliniek de Blaak maakt gebruik van cookies
Klik hier voor meer informatie.

  
Ik accepteer de cookies van deze website.