geen wachtlijst dermatologieDe wachtlijsten voor dermatologie bij de ziekenhuizen en klinieken in Nederland zijn lang. Bij de meeste dermatologen is de wachtlijst 3 tot 5 weken en soms nog langer. Polikliniek de Blaak is daarop een positieve uitzondering. Patiënten kunnen al binnen een week terecht voor een consult bij een van onze dermatologen. De polikliniek heeft spreekuren voor dermatologie in Rotterdam, Rijswijk en Tilburg.

De dermatologie wordt bij Polikliniek de Blaak in de volle breedte uitgevoerd. Onze dermatologen behandelen:

 • Acne
 • Diagnostiek en behandeling van huidkanker
 • Naevi
 • Excisie van benigne tumoren
 • Alle vormen van eczeem
 • Psoriasis
 • Ontstekingsziekten/auto-immuunziekten
 • Pigmentafwijkingen
 • Hyperhidrosis
 • Allergologisch onderzoek
 • Haar- en nagelafwijkingen
 • Diagnostiek en behandeling van SOA’s
 • Genitale dermatosen

Wilt u een afspraak maken voor een consult bij de dermatoloog binnen een week? Dat kan telefonisch: 085-4881700.

 

 

Uw dermatologen bij Polikliniek de Blaak:

 
    Dermatoloog Rotterdam:
dr. Esmée Lanjouw
lanjouw dermatoloog Rotterdam 
 
    Dermatoloog Tilburg en Rijswijk:
drs. Myrte Stok
dermatoloog M Stok
 
    Dermatoloog Tilburg en Rotterdam:
drs. Bjorn Scholten
 scholte

afspraak maken

Bel mij terug

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

gevelreclame 282 A klein

Polikliniek de Blaak gaat uitbreiden met een nieuwe vestiging aan de Nieuwstraat 282 in Rotterdam. De huidige behandellocaties in Rotterdam zijn niet meer voldoende voor de groeiende vraag naar medische en cosmetische ingrepen bij de polikliniek. Om ook in de toekomst de korte wachtlijsten te kunnen blijven handhaven is uitbreiding nu noodzakelijk. 

Op deze locatie aan de Nieuwstraat komt een prachtige behandelkamer voor huidtherapie en een extra behandelkamer voor spataderoperaties en cosmetische ingrepen.

Zowel binnen als buiten wordt hard gewerkt om de polikliniek vanaf begin komend jaar gereed te maken voor de eerste patiënten.

gevelreclame 282 B klein

 

Onlangs is de klinische les “Erythema nodosum als reactiepatroon, een breed spectrum van onderliggende oorzaken” gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. De publicatie is mede geschreven door drs. Stok, dermatoloog bij Polikliniek de Blaak en het Franciscus Gasthuis. Dit artikel is niet alleen interessant voor dermatologen maar ook voor huisartsen en andere specialisten die met deze huidaandoening te maken kunnen krijgen.

Het artikel is HIER te lezen.

 

Drs. Boonen timmert flink aan de weg om lipoedeem meer bekendheid te geven. Zo is het artikel over tumescent liposuction by Lipedema aangeboden aan het wetenschappelijke blad :”” Dermatologic Surgery””. Daarnaast heeft hij onlangs meegewerkt als spreker op de workshop van het 1e Varodem Lipoedeemsymposium en was hij uitgenodigd als keynote spreker op het internationale Face2face congres in Cannes. Op dit laatste congres komen doktoren van over heel de wereld samen om kennis en nieuwe ontwikkelingen te delen op het gebied van cosmetische chirurgie. Op dit wetenschappelijke congres werd de presentatie van dokter Boonen met zijn onderzoeks team over het onderzoek naar lipoedeem met grote interesse gevolgd door een volle zaal artsen uit diverse landen.

“Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken. Een geslaagde ingreep begint bij een goede arts”. Is de slogan die Minister Edith Schippers van Volksgezondheid heeft laten ontwikkelen om consumenten te waarschuwen tegen de gevaren van cosmetische behandelingen en plastische chirurgie. De slogan staat in de nieuwe reclamecode van de Nederlandse Stichting voor de Esthetische Geneeskunde (NSEG). Deze is tot stand gekomen met subsidie van de Nederlandse overheid.

Polikliniek de Blaak is het volledig eens met de boodschap van deze campagne van het ministerie. Het aantal medische missers per jaar bij cosmetische chirurgie in Nederland is gelukkig heel klein maar elk geval is er een te veel.

Waar kun je als consument op letten bij de keuze voor een goede arts / kliniek?

 • Controleer of de kliniek kwaliteitscertificering heeft zoals ISO of het ZKN keurmerk.
 • Controleer of de artsis aangesloten bij een beroepsvereniging zoals NVVCC, NVDV of NVVH.
 • Controleer of de arts staat ingeschreven in het BIG register.
 • Vraag vooraf of de operatie zal plaatsvinden op een gecertificeerde operatiekamer met luchtbeheersing.
 • Bereid je goed voor op het eerste consult. Maak vooraf een lijstje met vragen zodat je niets vergeet. Vraag ook aan de arts hoe vaak hij de behandeling jaarlijks uitvoert.
 • Controleer of een nacontrole tot de standaard procedure behoort.

Meer informatie over de deskundigheid van artsen is te vinden op de website van de Rijksoverheid:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/cosmetische-ingrepen

 

Meest gelezen


youtube google instagram twitter facebook

Polikliniek de Blaak maakt gebruik van cookies
Klik hier voor meer informatie.

  
Ik accepteer de cookies van deze website.