Met een opkomst van zo’n 100 geïnteresseerde bezoekers kan drs. den Hengst terugkijken op een zeer geslaagde eerste informatieavond over lipoedeem. Het publiek bestond uit een mix van patiënten, zorgprofessionals zoals huidtherapeuten en fysiotherapeuten en er waren twee vertegenwoordigers van patiëntenvereniging NLnet. Dat er ook een vertegenwoordiger van de overheid aanwezig was werd niet alleen zeer op prijs gesteld maar geeft ook aan dat het steeds beter lukt om de aandoening lipoedeem breed onder de aandacht te brengen.

De informatieavond bestond uit een presentatie van dermatoloog en lipoedeemarts drs. den Hengst over de aandoening lipoedeem en de mogelijkheden van behandeling. Daarbij ging hij dieper in op zijn specialisatie van de behandeling door middel van vibroliposuctie.

Na de pauze was het de beurt aan drs. Boonen van Polikliniek de Blaak. Zijn presentatie ging over het wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van lipoedeem. Het onderzoek is een initiatief van prof. dr. H.A.M. Neumann (Erasmus MC), drs. R.S.M. Boonen en mw drs. C.B. van de Pas. Zij maken zich al meerdere jaren sterk voor meer onderzoek naar lipoedeem en willen meer bekendheid geven aan de aandoening onder collegae. Op dit moment wordt gewerkt aan een nieuwe publicatie.

Na de presentatie van drs. Boonen was er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de beide lipoedeemartsen. Hier werd gretig gebruik van gemaakt en het liep dan ook al tegen 10 uur voordat de avond kon worden afgesloten.

 

Zou je wel wat rimpels willen laten behandelen met botox of fillers? Dan is dit je kans op een gratis gezichtsanalyse en 50% korting op het tarief van de behandeling.

Op zaterdag 17 februari wordt bij Polikliniek de Blaak in Rotterdam een trainingsdag georganiseerd, waarbij er een toptrainer aanwezig is om de daar aanwezige cosmetisch artsen bij te scholen op de laatste ontwikkelingen in de cosmetische geneeskunde. Wij zoeken voor die dag een aantal mensen die zich willen laten behandelen met botox of fillers. Je krijgt daarvoor 50% korting op de normale prijzen per behandeling. 


Er wordt deze dag (eventueel kan er nog een intake ingepland worden in de periode voorafgaand aan deze dag) eerst een gezichtsanalyse gemaakt. Als je geschikt bent voor een botox- of fillerbehandeling kun je je op dezelfde dag laten behandelen tegen een korting van 50%. 

Aanmelden is niet meer mogelijk, er zijn voldoende deelnemers.

E

Donderdag 11 januari 2018 organiseren wij in Rotterdam een informatieavond over lipoedeem. Deze avond is interessant voor zowel patiënten als zorgprofessionals zoals huisartsen, huidtherapeuten, bandagisten en fysiotherapeuten. Als sprekers hebben wij twee zeer deskundige artsen op het gebied lipoedeem: drs. C. den Hengst en drs. R. Boonen.

Programma

 • 19:00 uur ontvangst
 • 19:15 uur presentatie door drs C. den Hengst
 • 19:45 uur presentatie door drs. Boonen
 • 20:15 uur mogelijkheid om vragen te stellen

Sprekers en onderwerpen

   

Drs. C. den Hengst

Tijdens de eerste presentatie van de informatieavond zal drs. Den Hengst uitleggen wat lipoedeem is, hoe het ontstaat en welke behandelingen mogelijk zijn. Drs. Den Hengst heeft veel ervaring met de lipoedeemliposuctie en hij zal uitleggen hoe deze behandeling wordt uitgevoerd, wat de voor- en nadelen zijn en welk resultaat de patiënt kan verwachten na de ingreep.

DenHengst 

 

   

Drs. R. Boonen

De tweede presentatie is van drs. Boonen en gaat over het wetenschappelijk onderzoek dat hij en zijn team hebben uitgevoerd naar lipoedeem. Tijdens het onderzoek is aangetoond dat er bij lipoedeem ook in een geringe mate lymfoedeem voorkomt. Voorts is bewezen dat, wanneer je lipoedeem behandeld door middel van de “power assisted vibroliposuctie onder tumescent lokaal anesthesie” de lymfevaten niet beschadigd worden. Drs. Boonen zal uitleggen waarom dit zo belangrijk is voor de toekomst van lipoedeembehandelingen.

Boonen 

aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk. Het maximale aantal deelnemers is bereikt.

Datum: 11 januari 2018

Tijd: vanaf 19:00 uur

Kosten: gratis

 

De huidtherapie in Rotterdam is verhuisd van Blaak 285 naar Nieuwstraat 282. Dit is net om de hoek van de oude locatie. De nieuwe locatie biedt meer mogelijkheden en ruimte voor nieuwe behandelingen van de huidtherapeuten. 

Deze behandelkamer is helaas niet toegankelijk voor minder validen, dit omdat de behandelruimte zich in het souterrain bevindt en deze dus alleen te bereiken is via een trap. Onze welgemeende excuses hiervoor.

Wij hopen u graag snel te ontvangen in onze nieuwe behandelruimte.

geen wachtlijst dermatologieDe wachtlijsten voor dermatologie bij de ziekenhuizen en klinieken in Nederland zijn lang. Bij de meeste dermatologen is de wachtlijst 3 tot 5 weken en soms nog langer. Polikliniek de Blaak is daarop een positieve uitzondering. Patiënten kunnen al binnen een week terecht voor een consult bij een van onze dermatologen. De polikliniek heeft spreekuren voor dermatologie in Rotterdam, Rijswijk en Tilburg.

De dermatologie wordt bij Polikliniek de Blaak in de volle breedte uitgevoerd. Onze dermatologen behandelen:

 • Acne
 • Diagnostiek en behandeling van huidkanker
 • Naevi
 • Excisie van benigne tumoren
 • Alle vormen van eczeem
 • Psoriasis
 • Ontstekingsziekten/auto-immuunziekten
 • Pigmentafwijkingen
 • Hyperhidrosis
 • Allergologisch onderzoek
 • Haar- en nagelafwijkingen
 • Diagnostiek en behandeling van SOA’s
 • Genitale dermatosen

Wilt u een afspraak maken voor een consult bij de dermatoloog binnen een week? Dat kan telefonisch: 085-4881700.

 

 

Uw dermatologen bij Polikliniek de Blaak:

 
    Dermatoloog Rotterdam:
dr. Esmée Lanjouw
lanjouw dermatoloog Rotterdam 
 
    Dermatoloog Tilburg en Rijswijk:
drs. Myrte Stok
dermatoloog M Stok
 

afspraak maken

Bel mij terug

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

Meest gelezen


youtube google instagram twitter facebook

Polikliniek de Blaak maakt gebruik van cookies
Klik hier voor meer informatie.

  
Ik accepteer de cookies van deze website.