gynaecomastie

Borstvorming bij mannen noemen we Gynaecomastie. Voor mannen bij wie zich behoorlijk grote borsten ontwikkelen is het heel vervelend en het wekt vaak een gevoel van schaamte op. De oorzaken voor deze borstvorming kunnen uiteenlopend zijn. Bij mannen in de pubertijd kan het zich spontaan voordoen. Bij een flink deel van deze gevallen gaat het met de tijd vanzelf weer over. Gynaecomastie kan zich ook voordoen door andere medische problemen in het lichaam. Ook kan gynaecomastie ontstaan na het gebruik van anabolen. Het gebruik van anabolen voor spierversterking in de sportschool is ongezond en wordt door ons afgeraden omdat het gevaarlijk is voor de volksgezondheid. Tenslotte is er ook de groep van mannen van boven de 35 waar de borsten groter worden met de jaren. Vooral voor deze laatste groep biedt een Gynaecomastiebehandeling (borstverkleining voor mannen) uitkomst.

gynaecomastie behandelen

Bij Polikliniek de Blaak wordt deze ingreep onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Tijdens de ingreep wordt overtollig vetweefsel en /of overtollig klierweefsel verwijderd. Dit levert enorme contourverbeteringen op en de borstkast krijgt weer zijn mannelijke verhoudingen terug. Na de ingreep kan de patiënt weer naar huis waar hij zich enkele dagen rustig zal moeten houden voor het mooiste resultaat.

Wilt u Gynaecomastie laten behandelen door een arts van Polikliniek de Blaak? Maak dan een afspraak op tel. 085-4881700

Bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak kunt u terecht voor behandeling van Gynaecomastie: Rotterdam, Tilburg en Rijswijk.