Endoveneuze laser als spataderen behandeling

spataderen endolaserDe endoveneuze lasertherapie (EVLT) of laserbehandeling (EVLB) is een belangrijke vooruitgang op het gebied van spataderbehandelingen en kan worden beschouwd als een perfect alternatief voor het traditionele strippen. Het is hiermee namelijk mogelijk om de ader te behandelen zonder de lies te openen (of om de ader uit het been te trekken). Met behulp van een echografie wordt de te verwijderen ader op het been afgetekend. Via een naaldpunctie en soms via een kleine incisie (meestal ter hoogte van de knie) wordt een glasvezeldraad in het bloedvat aangebracht. Met behulp van laserenergie wordt het bloedvat dan dichtgeschroeid. Dit heeft geen gevolgen voor de doorbloeding in de benen. Integendeel, nu de zieke ader uitgesloten is zal het terugstromende bloed opnieuw de oorspronkelijke weg via het diep gelegen aderstelsel nemen, richting het hart. De restanten van het dichtgemaakte bloedvat worden door het lichaam afgebroken en opgeruimd.

Alleen al het feit dat een algehele narcose overbodig is (plaatselijke verdoving voldoet), betekent een mindere belasting voor u. De behandeling is vrijwel pijnloos. Alleen het aanbrengen van de lokale verdoving, die tevens dient als bescherming voor het omringende weefsel, kan soms als licht pijnlijk worden ervaren. U kunt na de ingreep nog dezelfde dag naar huis. Zorgt u wel voor een begeleider. Onmiddellijk na de behandeling voelen sommige mensen tintelingen in het behandelde been, maar dat trekt geleidelijk weg.

Vernieuwde EVLT methode biedt grote voordelen

De EVLT methode van VenaCure biedt uiteraard dezelfde voordelen die de traditionele laserbehandeling biedt zoals de veiligheid, geen littekens, snel herstel, onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en een hoog percentage van succesvolle behandelingen. De extra voordelen van de EVLT zijn het nagenoeg uitblijven van na-pijn en een blijvend resultaat. Behandelde spataderen komen niet meer terug.

Na de behandeling

Meteen na de behandeling krijgt u een elastische kous aan en dient u zoveel mogelijk te lopen. Het is aangeraden op tijd pijnstillers te nemen mocht dit nodig blijken. Dit is echter niet de regel. Na een paar weken is het resultaat zichtbaar. Dan kan er ook beslist worden of aanvullende behandelingen, zoals het verwijderen van resterende adertjes, gewenst zijn. Een bijkomend groot voordeel van deze snelle ingreep is dat er meestal geen littekens ontstaan.

Wat zeggen onze klanten

Ik ben inmiddels aan beide benen geholpen en ik heb niet eerder zo’n probleemloze ingreep ondergaan. Alleen het verdovingsprikje is even vervelend maar daarna voel je niets meer. Ook van napijn heb ik geen enkele last gehad en er is geen spatader of litteken meer te zien.  Lees meer.

De heer H. Petit – 2014

Bekijk hier een filmpje met uitleg over de EVLT methode:

Bekijk hier een filmpje over een laserbehandeling bij spataderen:

Complicaties

spataderen laseren en behandelen bij de fleboloog van ziekenhuis de BlaakComplicaties zien we dankzij deze verfijnde techniek nog slechts zeer uitzonderlijk. Algemene verwikkelingen die na elke operatie kunnen voorkomen zijn bloedingen, infecties,  tijdelijke gevoelloosheid, een slechte wondgenezing en een allergische reactie. Omdat er sprake is van een klein wondoppervlak is de kans op een complicatie gering.

Bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak kunt u terecht voor endoveneuze laserbehandeling van spataders: Rijswijk, Rotterdam en Tilburg.

Afspraak maken085 - 488 17 00
We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.