Endoveneuze laser als spataderen behandeling

  • Geen wachtlijst
  • Gelijk een consult met de juiste arts
  • Meer dan 25 jaar ervaring

spataderen endolaser

Spataderen laseren

De endoveneuze lasertherapie (EVLT) of laserbehandeling (EVLB) is een belangrijke vooruitgang op het gebied van spataderbehandelingen en kan worden beschouwd als een perfect alternatief voor het traditionele strippen. Het is met spataderen laseren namelijk mogelijk om de ader te behandelen zonder de lies te openen (of om de ader uit het been te trekken). Met behulp van een echografie tekenen we de te verwijderen ader op het been. Via een naaldpunctie en soms via een kleine incisie (meestal ter hoogte van de knie) brengt de arts een glasvezeldraad in het bloedvat aan. Met behulp van laserenergie schroeit hij het bloedvat dicht. Dit heeft geen gevolgen voor de doorbloeding in de benen. Integendeel, nu de zieke ader uitgesloten is zal het terugstromende bloed opnieuw de oorspronkelijke weg via het diep gelegen aderstelsel nemen, richting het hart. Het lichaam breekt de restanten van het dichtgemaakte bloedvat af en ruimt het op.

Afspraak maken085 – 488 17 00

Alleen al het feit dat een algehele narcose overbodig is (plaatselijke verdoving voldoet), betekent een mindere belasting voor u. Spataderen laseren is vrijwel pijnloos. Alleen het aanbrengen van de lokale verdoving, die tevens dient als bescherming voor het omringende weefsel, kunt u soms als licht pijnlijk ervaren. U kunt na de ingreep nog dezelfde dag naar huis. Zorgt u wel voor een begeleider. Onmiddellijk na de behandeling voelen sommige mensen tintelingen in het behandelde been, maar dat trekt geleidelijk weg.

Vernieuwde EVLT methode biedt grote voordelen

De EVLT methode van VenaCure biedt uiteraard dezelfde voordelen die de traditionele laserbehandeling biedt, zoals de veiligheid, geen littekens, snel herstel, onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en een hoog percentage van succesvolle behandelingen. De extra voordelen van de EVLT zijn het nagenoeg uitblijven van napijn en een blijvend resultaat. Gelaserde spataderen komen niet meer terug.

Na de behandeling

Meteen na het laseren van uw spatader krijgt u een elastische kous aan. U dient hiermee zoveel mogelijk te lopen. We raden aan op tijd pijnstillers te nemen, mocht dit nodig blijken. Dit is echter niet direct verplicht. Na een paar weken is het resultaat zichtbaar. Dan kunnen we ook beslissen of aanvullende behandelingen, zoals het verwijderen van resterende adertjes, gewenst zijn. Een groot bijkomend voordeel van spataderen laseren is dat er meestal geen littekens ontstaan.

Wat zeggen onze klanten

Ik ben inmiddels aan beide benen geholpen en ik heb niet eerder zo’n probleemloze ingreep ondergaan. Alleen het verdovingsprikje is even vervelend maar daarna voel je niets meer. Ook van napijn heb ik geen enkele last gehad en er is geen spatader of litteken meer te zien.  Lees meer.

De heer H. Petit – 2014

Bekijk hier een filmpje met uitleg over de EVLT methode:

Bekijk hier een filmpje over een laserbehandeling bij spataderen:

Complicaties bij spataderen laseren

spataderen laseren en behandelen bij de fleboloog van ziekenhuis de BlaakComplicaties zien we dankzij deze verfijnde techniek zeer uitzonderlijk. Algemene verwikkelingen die na elke operatie kunnen voorkomen zijn bloedingen, infecties,  tijdelijke gevoelloosheid, een slechte wondgenezing en een allergische reactie. Omdat er sprake is van een klein wondoppervlak is de kans op een complicatie na het laseren van een spatader gering.

Bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak kunt u terecht voor endoveneuze laserbehandeling van spataders:

  • Rijswijk
  • Rotterdam
  • Tilburg
Afspraak maken085 - 488 17 00
We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.