Cosmetische laser

cosmetische laser spataderencosmetische laser bij spataderen of berketakjes rode blauwe aderenRode of blauwe fijne vaatjes (berkentakjes) die als een netwerk op de benen verschijnen veroorzaken medisch gezien zelden klachten. Deze ontsierende vaatjes kunnen bij Polikliniek de Blaak uitstekend worden behandeld met de K.T.P.laser, een ultramoderne Neodymium-YAG laser die bijzonder geschikt is om de berkentakjes op een efficiënte wijze te verwijderen. Mocht er ook sprake zijn van spataderen, dan zal de arts adviseren om die eerst te behandelen en zo de druk op de kleine adertjes weg te nemen. Lasertherapie wordt daarom pas aan het einde van het behandeltraject geadviseerd.

Sommige cliënten ervaren de behandeling als enigszins pijnlijk, als een elastiekje dat telkens tegen de huid aan tikt. Echter, dit gevoel wordt zeer goed verdragen te meer omdat er vooraf een verdovende crème wordt aangebracht. Verder wordt er geen verdoving tijdens de behandeling gebruikt.

Meteen na de behandeling wordt de huid extra gekoeld met een crème. De huid is dan licht rood en gezwollen, maar na een paar dagen is alles weer normaal. Soms ontstaan er kleine korstjes of pigmentvlekjes. Ook deze verdwijnen vanzelf. Na de spataderen behandeling kunt u direct weer aan het werk.

De oorzaak waardoor de berkentakjes ontstaan, is door de lasertherapie niet weggenomen. Ze kunnen dus na verloop van jaren weer opnieuw ontstaan en ook weer worden behandeld. Deze eenvoudige en veilige behandeling geeft geen aanleiding tot complicaties wanneer de instructies van de arts zorgvuldig worden gevolgd.

U kunt op de volgende vestigingen terecht voor laserbehandeling van kleine cosmetische spataderen / blauwe bloedvaatjes: Rotterdam, Rijswijk en Tilburg. Bekijk meer informatie over spataderen en de behandeling daar van.

Afspraak maken085 - 488 17 00
We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.