Lipoedeem betekent letterlijk vet- en vochtophoping. Lipoedeem is een pijnlijke en chronische ziekte. Een officiële ziekte waar tot de dag van vandaag nog geen medicijn voor is uitgevonden. Bij lipoedeem is er een stoornis in de aanmaak van vetweefsel. Bovendien is de afvoer van vocht via de lymfvaten niet optimaal bij mensen met lipoedeem. Gevolg is een onderhuidse ophoping van vet (lip) en vocht (oedeem).Meestal komt het lipoedeem symmetrisch voor op de heupen, bovenbenen en knieën. Kenmerkend voor lipoedeem zijn de vaak dikke benen, die ook bij afvallen dik blijven. Dit heeft vaak de vorm van een (paard)rijbroek. Soms hoopt het vetweefsel zich op rond de enkels (overbloezende enkel). Ook kunnen de armen zijn aangedaan. Handen en voeten zijn echter nooit aangedaan bij lipoedeem (in tegenstelling tot lymfoedeem). Als lipoedeem niet wordt behandeld, ontwikkelt zich vaak lymfoedeem (vochtophoping) in een periode van vijftien jaar. Je spreekt dan van een liplymfoedeem, wat ook wel lymfolipoedeem wordt genoemd.

Hoe weet je of je lipoedeem hebt?

Zijn je benen in verhouding met de rest van je lichaam veel dikker dan is het mogelijk dat je lipoedeem hebt. Om dit vast te kunnen stellen heeft drs. Boonen de Dikke Benen Poli in het leven geroepen. Tijdens het consult kan hij vaststellen of je aan lipoedeem lijdt. Om te bepalen of het voor jou zin heeft om een consult aan te vragen kun je eerst de lipoedeem zelftest doen.

 

Quote open

Wat zeggen onze klanten:

Mijn ervaring als patiënt met lipoedeem

 

Mijn huisarts zei: "Als je de lipoedeem wilt laten behandelen, dan zou ik je ten zeerste aanraden om naar dokter Boonen van Polikliniek De Blaak in Rotterdam te gaan.  Lees meer.

Kim na een lipoedeembehandeling

lipoedeem ervaring

Quote sluiten 

Het ontstaan en de behandelingen

Over het ontstaan van lipoedeem bestaat nog veel onduidelijkheid. Wel is bekend dat lipoedeem zich vrijwel uitsluitend voordoet bij vrouwen. De ziekte wordt niet veroorzaakt door teveel eten. Bovendien staat vast dat erfelijke factoren een belangrijke rol spelen bij het ontwikkelen van lipoedeem.

De huidige standaard behandelingsmethoden van lipoedeem zijn therapeutisch elastische kousen en manuele lymdrainage. Sinds kort bestaat er bij Polikliniek de Blaak als een van de eerste klinieken in Nederland de mogelijkheid om een behandeling van lipoedeem te ondergaan door middel van liposuctie. Hiermee worden bij mensen met lipoedeem op de lange termijn zeer goede resultaten behaald.  

Vibro-liposuctie valt niet onder verzekerde zorg. Verzekeraars zijn dus gerechtigd om de vergoeding voor de behandeling van lipoedeem te weigeren. Dit vanwege het besluit van het CVZ dat deze zorg niet behoort tot de stand van de wetenschap en praktijk. Polikliniek de Blaak is op dit moment bezig om samen met de Universiteit van Rotterdam te onderzoeken wat de resultaten zijn van Vibro-liposuctie bij lipoedeem.

Het medisch team van Polikliniek de Blaak dat zich richt op de behandeling van lipoedeem d.m.v. Vibro-liposuctie bestaat uit:

drs. R. Boonen en mevrouw S. Stevens (intake).

 

Lipoedeem behandelen d.m.v. liposuctie

Polikliniek De Blaak is trendsetter in Nederland op het gebied van vibroliposuctie. Wereldwijd staat liposuctie op de eerste plaats voor wat betreft de meest uitgevoerde esthetische ingreep. Onze artsen hebben veel ervaring met deze nieuwe innovatieve methode. Veiligheid voor onze patiënten staat hierin voorop.

Uit de wetenschappelijke literatuur blijkt dat de risico's van deze methode zeer gering zijn. De vibrolipo is het enige apparaat op het gebied van vetafzuiging, dat voorzien is van een ingebouwd veiligheidssysteem. Hierdoor blokkeert het apparaat wanneer het in aanraking komt met weefsel dat niet uit vet bestaat. Belangrijk is dat hierdoor de postoperatieve herstelperiode wordt ingekort en er mooiere resultaten gerealiseerd worden. Bovendien wordt de kans op blauwe plekken geminimaliseerd en is een sneller herstel van de huid te zien.

Vóór de ingreep

Wanneer u besluit een liposculptuur te ondergaan moet u voor de ingreep met de arts bespreken welke medicijnen u gebruikt. U mag geen aspirine of salicylaten gebruiken. Zo nodig wordt eerst een bloedonderzoek gedaan en eventueel een hartfilmpje (E.C.G.) gemaakt, zodat de arts kan bepalen hoeveel verdovingsvloeistof er gebruikt gaat worden. Voor de ingreep adviseren wij u te douchen, een lichte maaltijd te nemen en makkelijke kleding aan te doen. Op de dag vóór de ingreep en de dag van de ingreep zelf mag u geen alcohol gebruiken.

liposuctie bij lipoedeem

De ingreep

De ingreep duurt ongeveer twee uur, afhankelijk van het aantal te behandelen plaatsen. Via plaatselijke verdoving wordt via een dunne buis een verdovende vloeistof onderhuids ingebracht. Deze vloeistof gaat tussen de vetcelletjes zitten. Daarna worden de vetcellen door een canule weggezogen. 

Na de ingreep

Na de behandeling van de lipoedeem krijgt u 2 kousen aan die u ongeveer 3 maanden moet dragen. De kosten van de kousen kunt u bij uw zorgverzekering indienen. Het is verstandig dat u na de ingreep door iemand naar huis gebracht wordt. Bovendien kunt u het beste een paar handdoeken meenemen omdat u nog wat vocht zult verliezen de eerste uren na de ingreep. U mag na de ingreep gewoon lopen en eventueel wat licht werk doen. Het komt nogal eens voor dat men zich wat duizelig voelt nadat de kousen voor het eerst na de ingreep uitgaan. Vandaar dat men de kousen het best uit kan doen op bed en even blijft pauzeren. Wij adviseren u minimaal tot één week na de operatie niet te werken. Binnen 1 week en na drie maanden wordt een controle afspraak gemaakt bij de arts. Het resultaat is blijvend in die zin dat de weggenomen vetcellen niet meer terug komen.

Download onze folder over liposuctie bij lipoedeem: Download folder lipoedeem.

Quote open

Wat zeggen onze klanten:

Eindelijk weer fit en klachtenvrij na lipoedeembehandeling

 

Het resultaat van de operaties is boven verwachting. De benen zien er mooi uit en nog veel belangrijker ik ben weer klachtenvrij, heb mijn zelfvertrouwen weer terug en kan als een ander mens mijn nieuwe leven nu oppakken.  Lees meer.

Mevrouw B. de Lang na een lipoedeembehandeling

Quote sluiten

 

Bekijk hier een filmpje over lipoedeem behandelen met liposuctie:

 

Tenslotte

In het bovenstaande hebben wij geprobeerd u in te lichten over de ingreep. Een dergelijke beschrijving kan echter nooit volledig zijn en betreffende de resultaten kunt u daarom geen garantie ontlenen uit het bovenstaande.
Mocht u nog vragen hebben, maakt u dan een afspraak met de Cosmetisch Consultent voor een gesprek. Wij zijn gaarne bereid om al uw vragen te beantwoorden.
Cosmetische chirurgie is geen exacte wetenschap; wij kunnen het resultaat van uw operatie niet garanderen doch streven uiteraard naar een zo optimaal mogelijke behandeling.
Bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak kunt u terecht voor een intake voor behandeling van lipoedeem: Rotterdam, Tilburg en Rijswijk. De ingreep zelf zal in Rotterdam of Rijswijk plaatsvinden.

Prijslijst 

Lipoedeembehandeling d.m.v. liposuctie

 
   
Intake € 50,- 
lipoedeem behandeling benen, per behandeling* € 3.250,-**

lipoedeem behandeling van beide armen, inclusief laser liposuctie*

€ 2.500,-

lipoedeem behandeling billen*

€ 2.950,-

 * Inclusief een GRATIS Venodermal verzorgingspakket (zie onderstaande informatie)

** Tijdens het intake gesprek kan de arts u vertellen hoeveel behandelingen nodig zijn om 2 benen goed en adequaat te behandelen. De benen worden, afhankelijk van de ernst van de aandoening, in twee of drie keer behandeld. 

 

 

Lipoedeem is een medische indicatie waarvoor geen BTW hoeft te worden afgedragen.

 

 

Alle patiënten die een liposuctiebehandeling bij lipoedeem laten uitvoeren door Polikliniek de Blaak krijgen een gratis Venodermal verzorgingspakket. Het pakket bestaat uit:

  • V1 Scrub Cream, op basis van Rijst en Eucalyptus, zorgt voor een diepe reiniging en zachte huid. De milde scrub cream stimuleert de doorbloeding van de benen stimuleert en verwijdert dode huidcellen.
  • V2 Hypercooling Liquid op basis van Menthol en Eucalyptus verlaagt de temperatuur van uw benen met 2 – 5 graden. Het verkoelen van de benen activeert de bloedsomloop en zorgt dat afvalstoffen beter worden afgevoerd. De behandeling vermindert direct vermoeide benen en gaat zwellingen tegen. U benen voelen verfrist en ontspannen aan.
  • V3 Wash Gel geeft een langdurig verkoelend en verkwikkend effect op uw benen. De Wash Gel heeft een bijzondere formule op basis van Olijfolie en Eucalyptus en werkt eerst als massageolie en vervolgens als wash gel. Eucalyptus zorgt voor een milde reiniging en heeft een verfrissend effect. De Olijfolie zorgt voor heerlijk gladde en gevoede benen.
  • V4 Vitalizing Cream is een licht verkoelende en rijk voedende cream voor uw benen. De cream kan zowel 's ochtends als ’s avonds worden aangebracht op gereinigde benen om deze intensief te verzorgen. De hoge concentratie plantenextracten hebben een positieve werking op de bloedcirculatie, waardoor flebologische klachten verminderen.
  • V6 Hypercooling Gel V6 Hypercooling Gel met Menthol en Eucalyptus heeft een instant verkoelend en verfrissend effect op de huid. Hamamelis extract kalmeert de huid en Arnica helpt de bloedcirculatie te stimuleren. De gel kan direct worden aangebracht op de huid of over een panty, zonder dat dit vlekt. V6 Hypercooling Gel geeft verlichting bij zware, vermoeide, prikkelende en rusteloze benen.

 

Voor- en na foto van een liposuctiebehandeling bij een lipoedeempatiënt:

lipoedeem behandelen met liposuctie voor na foto

 

afspraak maken   

Bel mij terug

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

 

 

Meest gelezen


youtube google facebook twitter

Polikliniek de Blaak maakt gebruik van cookies
Klik hier voor meer informatie.

  
Ik accepteer de cookies van deze website.