Het is mogelijk om inzage te krijgen in uw medisch dossier en/of om uw medisch dossier te ontvangen.

Indien u hier interesse in heeft kunt u contact met ons opnemen. We zullen u dan informeren over de werkwijze. 

Snel een gratis en vrijblijvende intake

Gespecialiseerde en ervaren huidtherapeuten

Chemische peeling vanaf € 65,-

Geschikt voor ieder huidtype

Chemische peeling

Een chemische peeling zorgt ervoor dat de huid zichzelf vernieuwt, waardoor fijne lijntjes, acnelittekens en pigmentvlekken verminderen. Daarnaast zorgt de peeling ervoor dat de huidstructuur fijner wordt. Voorafgaand aan de chemische peeling onderzoekt een van onze gespecialiseerde en ervaren huidtherapeuten uw huid, zodat wij een behandelplan op maat kunnen opstellen. In tegenstelling tot veel ziekenhuizen en klinieken kunt u bij Polikliniek de Blaak binnen enkele weken terecht voor een consult bij een van onze huidtherapeuten.

Om meer duidelijkheid te geven over een peeling leggen wij uit wat een chemische peeling is, hoe het in zijn werk gaat en hoe de huid reageert op de behandeling. Tevens informeren wij u over de kosten en stellen wij onze huidtherapeuten aan u voor, zodat u weet wie de huidspecialisten zijn die u gaan behandelen.

belknop
afspraak maken

Wat is een chemische peeling?

Een chemische peeling zorgt ervoor dat het bovenste beschadigde laagje van de huid loslaat. Dit houdt in dat de huid gaat vervellen, waardoor de huid wordt gestimuleerd om nieuwe huidcellen te produceren. De peeling zorgt ervoor dat de huid zichzelf vernieuwt in zeven tot tien dagen. Door deze snelle vernieuwing vervagen fijne lijntjes en pigmentvlekken, herstelt zonschade en wordt een grove huidstructuur verfijnd. Daarnaast maakt de peeling uw huid strakker, gladder en jonger, ongeacht uw leeftijd, huidskleur of huidtype.

Oppervlakkige en diepe peelings

Er zijn verschillende soorten peelings. Oppervlakkige peelings worden gebruikt voor de behandeling van de huid met geringe zonbeschadiging en fijne rimpels. Ook pigmentatie, wijde poriën en niet al te diepe acnelittekens kunnen ermee worden behandeld. Oppervlakkige peelings kunnen, als dat nodig is, meerdere keren achter elkaar worden toegepast. Matig diepe en diepe peelings worden toegepast voor de verbetering van de zonbeschadigde huid met diepe rimpels en groeven of voor het minder zichtbaar maken van grote acne-littekens. Na genezing krijgt de huid een andere structuur dan daarvoor. De huid wordt egaler en gladder.

Voor wie is de peeling geschikt?

Bij Polikliniek de Blaak werken wij met DermaQuest peelings. Deze zijn voor iedereen geschikt. Of u de huid een oppepper wilt geven of wanneer u huidproblemen wilt aanpakken. Een kuur van DermaQuest peelings kan hiervoor een effectieve oplossing bieden. De behandeling kunnen worden ondergaan bij een breed scala aan de volgende huidindicaties:

 • Acne
 • Acnelittekens
 • Fijne lijntjes
 • Een grauwe huid
 • Grove poriën
 • Pigmentvlekken

Hoe gaat een chemische peeling in zijn werk?

Een chemische peeling bestaat uit drie verschillende fasen: het consult, de behandeling en de nazorg. Het is belangrijk om deze fasen goed te volgen: het resultaat hangt namelijk mede af van de juiste nazorg van de huid.

Stap 1: een intakegesprek

Gedurende het eerste consult onderzoekt de huidtherapeut de huid. Samen met u worden de gewenste resultaten besproken. Vervolgens brengt de specialist in kaart in hoeverre deze resultaten behaald kunnen worden. Tijdens het consult wordt u uitgebreid geïnformeerd over de behandeling. Tevens heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen.

Stap 2: de behandeling

Nadat de huid is gereinigd, starten we met de behandeling. Er zijn oppervlakkige en diepe peelings. De huidtherapeut kiest de juiste methode voor uw behandeling tijdens het consult. Eerst wordt er een voorbehandeling uitgevoerd met een speciale peeling. Deze peeling zorgt ervoor dat de huid nog beter is voorbereid op de intensieve chemische peeling.

Na de voorbehandeling wordt de chemische peeling met rustige bewegingen op de huid aangebracht. Dit wordt vaak ervaren als een (sterk) branderig gevoel. Zodra de huid ‘aangeeft’ dat het voldoende is, wordt de huid gekoeld met koud water en een neutralizer. Na het koelen voelt de huid minder branderig aan.

De gehele behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Na de peeling voelt de huid strak aan en is deze licht doorbloed. 

Stap 3: de nazorg van de peeling

Soms is het nodig dat u thuis een zalf of crème gebruikt om ervoor te zorgen dat de huid optimaal herstelt en complicaties voorkomen kunnen worden. De huidtherapeut die de behandeling uitvoert, informeert u hierover. Tenzij anders is afgesproken, reinigt u de huid ’s morgens en ’s avonds met lauw water en dept u de huid zorgvuldig droog. Gebruik geen scrubcrème, peeling of masker zolang de huid rood is. Krab niet aan wondjes of korstjes. Hierdoor kunnen littekens ontstaan. Ga gedurende tenminste 4 – 6 weken niet in de zon en ook niet onder een zonnebank. Gebruik in die periode dagelijks (ook in de winter) een zonnebrandcrème met beschermingsfactor 30 of hoger. Dit is nodig om te voorkomen dat er een ongelijkmatige pigmentatie (kleurvlekken) ontstaat.

Hoe reageert de huid op de behandeling?

Na de peeling ontstaat er een rode kleur. Afhankelijk van de soort peeling trekt dit binnen enkele uren weg, maar bij een diepe peeling kan er soms gedurende enkele weken een roze kleur zichtbaar blijven. De bovenste huidlaag laat soms los, waardoor blaasjes kunnen ontstaan. Later ontstaan op die plaatst soms korstjes. Krab er niet aan, want daardoor kunnen littekens ontstaan. Later gaat de huid vaak wat vervellen. Ook kan er dan soms wat jeuk ontstaan.

Risico’s en complicaties

Bij een peeling bestaat het risico dat er pigmentveranderingen ontstaan in de behandelde huid. Vermeerdering van pigment (hypopigmentatie) komt het meeste voor. Daarom wordt een peeling ook gebruikt om overmatige pigmentaties te verminderen. De verminderde pigmentatie verdwijnt, afhankelijk van de ernst in weken tot maanden. Na een diepe peeling kan het soms een jaar duren. Het is ook mogelijk dat de huid reageert met een overmatige pigmentatie (hyperpigmentatie). Dit herstelt in de loop van maanden tot een jaar. Bij zeer forse pigmentatie herstelt de huid niet altijd volledig. Om de kans op overmatige pigmentatie te verkleinen, is het belangrijk dat u de huid in de eerste maanden na de peeling niet aan de zon of aan een zonnebank blootstelt. Gebruik overdag een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van 30 of hoger. Bij de aanwezigheid van een koortslip zal er geen behandeling plaats vinden.

Kosten chemische peeling

In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de tarieven van een chemische peeling. Wanneer de peeling wordt gebruikt bij de behandeling van acne kunt u – als u een aanvullend pakket heeft afgesloten – van uw verzekeraar een tegemoetkoming in de kosten krijgen. In alle andere gevallen dient u de behandeling zelf te betalen. De huidtherapeut die de behandeling gaat uitvoeren, zal u over de kosten informeren. U dient de kosten eerst zelf te betalen per pin. Bij recht op vergoeding kunt u de rekening hierna indienen bij uw verzekering. De therapie wordt uitgevoerd door gediplomeerde huidtherapeuten die lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Prijslijst chemische peeling

Intakegesprek Gratis
Chemische peeling oppervlakkig € 65,-
Chemische peeling diep € 85,-
Bovenstaande prijzen zijn per behandeling inclusief btw.
 

Ontmoet de chemische peeling specialisten van Polikliniek de Blaak

Maak kennis met onze huidtherapeuten:

maxime

Maxime Breevaart

Huidtherapeut in Tilburg

alycia

Alycia Evora

Huidtherapeut in Rotterdam en Rijswijk

gulsmum

Gulsum Tas

Huidtherapeut in Rijswijk

michele

Michele van Tunen

 Huidtherapeut in Rotterdam en Tilburg

Al onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij het NVH en voldoen aan de eisen van het Kwaliteitsregister van Paramedici.

 

Maak een afspraak voor een chemische peeling

Voor vragen over een chemische peeling of voor meer informatie kunt u contact opnemen door te bellen naar 085 488 1700. Onze medewerkers staan u graag te woord. Wanneer u liever teruggebeld wilt worden om een afspraak te maken, kunt u via onderstaand contactformulier uw gegevens achterlaten.

Bel mij terug

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

Polikliniek de Blaak Rotterdam

Blaak 243 / 485
3011 GB Rotterdam

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Polikliniek de Blaak Rijswijk

Oranjelaan 1
2281 GA Rijswijk

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Polikliniek de Blaak Tilburg

Ketelhavenstraat 39
5045 NG Tilburg

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geen wachtlijst

25+ jaar ervaring

Gespecialiseerde dermatologen en huidtherapeuten

Acne behandeling op maat

 

Met een acne behandeling worden puistjes, oneffenheden, mee-eters en littekens behandeld door een van onze professionele dermatologen en huidtherapeuten. Om een optimaal resultaat te behalen, werken wij met een behandelplan op maat. Voorafgaand aan de behandeling onderzoeken we de huid, waarbij we uw huidtype bepalen en inschatten in welke mate de acne actief is. De vervolgbehandeling kan bestaan uit in- of uitwendige medicatie, reinigingsinstructies, huidtherapie of een combinatie van deze methodes.

Om meer duidelijkheid te geven over een acne behandeling bespreken wij het ontstaan van acne, de verschillende behandelmethoden en de kosten en vergoeding van de behandeling. Tevens geven wij tips en adviezen voor een stralende huid.

belknop
afspraak maken
 

acne1

 

Wat is acne en hoe ontstaat het?

Acne – ook wel acne vulgaris genoemd - is het meest voorkomende huidprobleem ter wereld. Patiënten die last hebben van de huidaandoening bestempelen acne zelfs als een van de vervelendste huidproblemen. We spreken van acne wanneer de poriën zijn verstopt met talg, bacteriën en vetzuren. Deze talgophopingen veroorzaken ontstekingen in de omliggende huid, waardoor rode bultjes, puistjes en onderhuidse ontstekingen ontstaan.

acne2Het is goed om te weten dat iedereen talg en talgklieren heeft. De huid bevat ongeveer vijftien talgklieren per vierkante centimeter. Deze klieren produceren talg om de huid soepel te houden. Bij een overmatige talgproductie raken de openingen van de haarzakjes waar het talg in uitkomt verstopt, waardoor acne ontstaat. Vrijwel iedereen krijgt in zijn jeugd te maken met deze huidaandoening, maar ook veel volwassenen kampen met het huidprobleem. De heftigheid van acne varieert echter per persoon: de een heeft slechts een paar onopvallende pukkeltjes, terwijl de ander een uitgebreide aandoening heeft waarbij er puistjes ontstaan op de neus, het voorhoofd en de wangen. Deze pukkels en puistjes kunnen ook op de rug, schouders, hals en nek voorkomen. Tevens kunnen er pustels en infiltraten in de huid ontstaan die vrij pijnlijk en groot kunnen zijn.

Wat kunt u verwachten van een acne behandeling?

Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op een acne behandeling leggen wij uit wat u kunt verwachten. Wij hebben de behandeling onderverdeeld in vier stappen:

acne3

Stap 1: een vrijblijvend consult

Acne kan op diverse manieren behandeld worden. Om ervoor te zorgen dat we het probleem op de juiste manier aanpakken, onderzoeken we uw huid zorgvuldig. Aan de hand van de uitkomst hiervan stellen we een behandelplan op. Hierin staat onder andere welke producten u thuis dient te gebruiken en wat u thuis moet doen om de huidbehandeling te ondersteunen. Eventueel kunnen we medicijnen aanbevelen voor een optimaal resultaat, hiervoor werken onze dermatologen en huidtherapeuten nauwkeurig samen. De behandeling van acne zal worden vergoed door de zorgverzekering als u een verwijsbriefje heeft van de huisarts. Van jeugdpuistjes tot acnelittekens, bij Polikliniek de Blaak behandelen we acne op elke leeftijd.

Stap 2: de acne behandeling

Naar aanleiding van het intakegesprek en de huidanalyse adviseert de dermatoloog een of meerdere behandelingen. Om ervoor te zorgen dat u een duidelijk beeld heeft bij de diverse behandelingen hebben wij deze kort voor u samengevat.

Dieptereiniging

Het accent van een acne behandeling door de huidtherapeut ligt op het manueel reinigen van de huid. Hierbij worden blackheads en whiteheads (mee-eters) verwijderd met behulp van een dun, klein naaldje. Het doel van de dieptereiniging is om ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen. Nadat de acne verminderd of verholpen is, kunnen er in enkele gevallen wat littekentjes achterblijven of is er een grove huidstructuur te zien.

Medicatie

Om de acne zo snel mogelijk te verhelpen, kunnen we in combinatie met de behandeling medicatie voorschrijven. Bij Polikliniek de Blaak maken wij gebruik van de volgende soorten medicijnen:

 • Medicatie om talgvorming te verminderen
 • Ontstekingsremmende medicatie
 • Medicatie tegen de groei van bacteriën
 • Medicatie tegen abnormale verhoorning van de afvoergangen van de talgklier

(Fruitzuur)peeling

Door middel van een peeling laten de bovenste beschadigde laagjes van de huid los. Dit houdt in dat de huid gaat vervellen en zichzelf vernieuwt in zeven tot tien dagen. Door deze snelle vernieuwing vervagen fijne lijntjes en littekentjes en wordt een grove huidstructuur fijner. Daarnaast verdunt het alpha hydroxyzuur (AHA) de hoornlaag, waardoor de klieren minder snel zullen verstoppen en ontsteken.

Microdermabrasie

Net zoals bij de peeling wordt door middel van kristallen de bovenste huidlaag – bestaande uit dode en oude huidcellen – verwijderd. Met deze methode kan de huid (in tegenstelling tot bij de peeling) plaatselijk en intensief behandeld worden. Doordat het apparaat gesloten en steriel is biedt microdermabrasie uitkomst bij actieve acne.

Laserbehandeling

Wanneer de acne rustig is of zelfs helemaal is verholpen, kunnen de littekentjes met een intensieve laserbehandeling behandeld worden. Bij de fractionele CO2-laser wordt per behandeling een deel van de huid vervangen, waardoor in een paar behandelingen de hele huid wordt vernieuwd. Dit zorgt ervoor dat de huid een betere structuur en spanning krijgt. Een laserbehandeling is zeer geschikt voor de behandeling van acnelittekens, grove poriën, fijne rimpels en pigmentvlekken.

 

Chemische peeling

Een chemische peeling verwijdert de bovenste huidlaag. Een diepe peeling is zeer geschikt voor het behandelen van acnelittekens. De gehel bovenste huidlaag wordt vernieuwd. De hersteltijd van een diepe peeling is enkele dagen.

 

 

acne4

 

Stap 3: huidverbeterings- en productadvies van de dermatoloog

Omdat acne een chronische aandoening is, dient de behandeling een langere tijd voortgezet te worden. Ondanks dat de acne niet volledig geneest, zorgen we ervoor dat de huidaandoening rustig wordt. Met behulp van de juiste behandeling, medicatie en producten verbeteren we samen met u uw huid. Een van onze huidtherapeuten zal u dan ook adviseren wat betreft het reinigen en verzorgen van uw huid om uw huidconditie te verbeteren.

Stap 4: een stralende en goed aanvoelende huid

Naarmate het aantal behandelingen vordert, zult u het eerste resultaat zien. Vaak is het effect zichtbaar na ongeveer één maand. Het is hierbij wel belangrijk dat u de instructies van de dermatoloog nauwlettend opvolgt en de voorgeschreven medicatie inneemt. Het resultaat varieert per persoon: bij de ene patiënt is er een groot verschil te zien na één behandeling, terwijl het bij een andere patiënt meerdere maanden kan duren voordat het resultaat zichtbaar is.

De duur van de behandeling

De duur van de behandeling is afhankelijk van het verloop van het genezingsproces. In het begin van de behandeling zal de behandelingsfrequentie hoog liggen en kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de huid iedere week of om de twee weken te behandelen. De behandelingsfrequentie neemt af naarmate de conditie van de huid verbetert. 

belknop
afspraak maken
 

Tips en adviezen van de dermatoloog

acne5

Om een optimaal resultaat uit de acne behandeling te behalen, hebben onze huidtherapeuten een aantal tips en adviezen:

 • Zorg voor een goede persoonlijke hygiëne.
 • Verwissel uw kussensloop regelmatig, zodat uw gezicht op een schone ondergrond ligt.
 • Knijp de puistjes zelf niet uit. Dit kan leiden tot ontstekingen en littekenvorming. Daarnaast ontstaan er hierdoor korstjes en vlekjes die vaak meer opvallen dan de acne zelf.
 • Reinig de huid niet met heet water, zeep en veel alcohol. Dit droogt de huid uit, waardoor er als huidreactie juist meer talg wordt aangemaakt.
 • Gebruik acneproducten op minerale basis die geschikt zijn voor uw huidtype en acnesoort.
 • Huidverzorging en make-up geeft de minste irritatie wanneer de producten geen parabenen en parfum bevatten en op minerale basis zijn.
 • Voeding heeft geen aantoonbare invloed op acne; stress en vermoeidheid wel.

Kosten en vergoeding acne behandeling

De kosten voor behandeling van acne door de dermatoloog worden altijd vergoed door de zorgverzekering. Daarvoor heeft u wel een verwijsbriefje van de huisarts nodig. In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de tarieven van onze huidtherapie behandelingen. Wanneer deze behandeling medisch gerelateerd is zoals bij acne, komt u in aanmerking voor een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Hiervoor kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar. U dient de behandeling altijd eerst per pin te betalen, waarna u bij recht op vergoeding de rekening kunt indienen bij de zorgverzekering.

Kosten acne behandeling bij de huidtherapeut
Intakegesprek huidtherapie Gratis
   
Acne behandeling € 45,-
   
Chemische peeling oppervlakkig € 65,-
Chemische peeling diep € 85,-
belknop
afspraak maken
 

Ontmoet de acne specialisten van Polikliniek de Blaak

Maak kennis met onze dermatologen en huidtherapeuten:

lanjouw

dr. Esmée Lanjouw

Dermatoloog in Rotterdam

myrthestok

drs. Myrte Stok

Dermatoloog in Tilburg, Rotterdam en Rijswijk

maxime

Maxime Breevaart

Huidtherapeut in Tilburg

alycia

Alycia Evora

Huidtherapeut in Rotterdam en Rijswijk

gulsmum

Gulsum Tas

Huidtherapeut in Rijswijk

michele

Michele van Tunen

 Huidtherapeut in Rotterdam en Tilburg

Al onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij het NVH en voldoen aan de eisen van het Kwaliteitsregister van Paramedici.

Maak een afspraak voor een acne behandeling

Heeft u vragen over een acne behandeling of wilt u een afspraak maken bij de dermatoloog? Neem contact op door te bellen naar 085 488 1700. Onze medewerkers staan u graag te woord. Vergeet niet dat u een verwijsbrief van uw huisarts nodig hebt voor de vergoeding van uw zorgverzekering. Wanneer u liever teruggebeld wilt worden om een afspraak te maken, kunt u via onderstaand contactformulier uw gegevens achterlaten. 

Bel mij terug

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

Polikliniek de Blaak Rotterdam

Blaak 243 / 485
3011 GB Rotterdam

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Polikliniek de Blaak Rijswijk

Oranjelaan 1
2281 GA Rijswijk

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Polikliniek de Blaak Tilburg

Ketelhavenstraat 39
5045 NG Tilburg

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Billen vergroten met eigen vet

Gespecialiseerde en ervaren cosmetisch artsen

22+ jaar ervaring

Bilvergroting

Braziliaanse billift: een bilvergroting met eigen vet

Het is een van de nieuwste trends in de wereld van cosmetische chirurgie: een bilvergroting. Wanneer we een tijdschrift openslaan of door onze timeline scrollen, zien we verschillende celebrities en online influencers met een flinke derrière die niet alleen is ontstaan door sporten. De billen zijn veelal vergroot door middel van lipofilling, fillers of implantaten. Om uw billen te vergroten werken wij met een Braziliaanse billift.

Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, worden de billen bij deze ingreep niet gelift zoals bij een billift. De billen worden vergroot door middel van een vettransplantatie. Bij een vettransplantatie wordt lichaamseigen vetweefsel binnen het lichaam verplaatst door middel van lipofilling. Wie bijvoorbeeld overtollig vet op de buik heeft en naar eigen zin te weinig in de billen, kan dit vet laten verplaatsen van de buik naar de billen. De arts zal het vet wegzuigen en vervolgens in de billen inspuiten. Of u een geschikte kandidaat voor vettransplantatie bent, zal in samenspraak met de arts worden besloten. Meestal zijn er twee behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

belknop
afspraak maken

Waarom billen opvullen?

Er zijn verschillende redenen voor een bilvergroting. Zo kan het zijn dat de billen van zichzelf al niet stevig zijn of zijn gaan hangen door gewichtsverlies/na een zwangerschap. Bij anderen zijn de billen simpelweg te plat of te klein. Het gevolg daarvan is dat er weinig diepteverschil in de taillering te zien is. De benen lopen als het ware te veel recht door, zowel en profil als en face. De natuurlijke vormen ontbreken zodoende enigszins.

Overweegt u een bilvergroting? Ontdek de verschillende behandelmethoden

Wanneer u uw billen wilt laten vergroten, heeft u de keuze uit drie verschillende methoden: eigen vet, fillers of implanaten. Bij Polikliniek de Blaak voeren wij enkel de Braziliaanse billift uit vanwege onder andere het natuurlijke resultaat en de lage kans op complicaties. Om u echter een duidelijk beeld te geven van de diverse behandelingen vertellen wij u de voor- en nadelen.

Braziliaanse billift: een bilvergroting met eigen vet

Een Braziliaanse billift is een van de meest ‘natuurlijke’ behandelingen voor een bilvergroting. Bij deze behandeling wordt er vet weggehaald bij bijvoorbeeld de buik of benen, waarna het wordt geïnjecteerd in de billen.

Voordelen

 • Volle billen in slechts een tot twee behandelingen
 • Natuurlijk resultaat
 • Er wordt vet verwijderd op plekken waar u het liever niet heeft
 • Operatie onder plaatselijke verdoving, waardoor u dezelfde dag naar huis kunt

Nadelen

 • Om de behandeling uit te kunnen voeren, moet er voldoende vet aanwezig zijn

Een bilvergroting met fillers

Het is een van de minst ingrijpende manieren om uw billen te vergroten: fillers. Door middel van hyaluronzuur fillers kunt u uw billen vergroten zonder dat u lang hoeft te herstellen van de ingreep. Dit is echter een tijdelijk resultaat.

Voordelen

 • Geen ingrijpende behandeling
 • Na de behandeling kunt u direct naar huis

Nadelen

 • De behandeling is zeer prijzig
 • Een bilvergroting met fillers is tijdelijk: de behandeling moet na een jaar herhaald worden
 • Na de fillerbehandeling voelen de billen hard aan

Een bilvergroting met implantaten

Bilvergrotingen door middel van implantaten worden met name in het buitenland veel uitgevoerd. De kans op complicaties is echter groot, waardoor wij dit afraden. Daarnaast voelen de billen hard aan.

Voordelen

 • Protheses in verschillende maten en volumes
 • Volle billen in slechts één behandeling

Nadelen

 • De kans op complicaties is groot
 • Het herstel na een bilvergroting met implantaten is zeer intens

Billen vergroten: hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Een bilvergroting is geen ingreep die u iedere dag laat uitvoeren. Om u zo goed mogelijk voor te bereiden, leggen wij uit wat u kunt verwachten van een Brazilliaanse billift. Wij hebben de behandeling onderverdeeld in drie stappen: het intakegesprek, het vergroten van de billen en de nazorg.

Stap 1: het intakegesprek

Tijdens het geheel vrijblijvende intakegesprek wordt er gekeken of uw medische gezondheid in orde is voor de ingreep. Tevens zal de arts onderzoeken of er voldoende vet kan worden verwijderd om een succesvolle lipofilling uit te voeren. Na het intakegesprek krijgt u van ons een informatiemap met alle instructies die u voor- en na de ingreep dient te volgen voor een optimale genezing.

Stap 2: het vergroten van de billen

Het verwijderen van het vet (de lipofilling) en het vergroten van de billen vindt op dezelfde dag plaats. Doordat de behandeling op dezelfde dag wordt uitgevoerd, is er maar één keer een genezingsproces nodig. Het gebied waar het vet wordt geoogst en waar het wordt geïnjecteerd verdoven wij hiervoor lokaal. Doordat de behandeling poliklinisch wordt uitgevoerd, kunt u dezelfde dag weer naar huis. Een combinatieoperatie liposuctie en lipofilling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Stap 3: na de operatie

Om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk vetcellen de behandeling doorstaan, is het belangrijk dat er geen druk wordt uitgeoefend op de behandelde gebieden. Na de operatie krijgt u daarom een drukpak aangemeten, dat u tot twee weken na de operatie aan dient te houden. Het pak is strak om de delen waar het vet is weggehaald, maar is open bij de billen. Ondanks dat het resultaat direct zichtbaar is, is het eindresultaat pas na twee tot drie maanden na de operatie goed zichtbaar.

Disclaimer

In bovenstaande hebben wij geprobeerd u in te lichten over de ingreep. Een dergelijke beschrijving kan echter nooit volledig zijn en betreffende de resultaten kunt u daarom geen garantie ontlenen uit het bovenstaande. Mocht u nog vragen hebben, maakt u dan telefonisch een afspraak voor een gesprek met een van onze artsen. Wij zijn gaarne bereid om al uw vragen te beantwoorden.

Cosmetische chirurgie is geen exacte wetenschap; wij kunnen het resultaat van uw operatie niet garanderen doch streven wij uiteraard naar een zo optimaal mogelijke behandeling.

Kosten bilvergroting (Braziliaanse billift)

Intakegesprek € 50,-
per behandeling € 2.950,-
   

Ontmoet de cosmetisch arts voor bilvergroting van Polikliniek de Blaak

Drs. Boonen

 

Maak een afspraak voor een bilvergroting

Heeft u vragen over een bilvergroting of wilt u meer informatie? Neem contact op door te bellen naar 085 488 1700 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze medewerkers staan u graag te woord. Wanneer u liever teruggebeld wilt worden om bijvoorbeeld een afspraak te maken, kunt u via onderstaand contactformulier uw gegevens achterlaten.

Bel mij terug

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

Voor een intakegesprek voor een bilvergroting kunt u terecht in Rotterdam, Tilburg en Rijswijk. De ingreep zelf zal in Rotterdam plaatsvinden.

Polikliniek de Blaak Rotterdam

Blaak 243 / 485
3011 GB Rotterdam

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Polikliniek de Blaak Rijswijk

Oranjelaan 1
2281 GA Rijswijk

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Polikliniek de Blaak Tilburg

Ketelhavenstraat 39
5045 NG Tilburg

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Geen wachtlijst

22+ jaar ervaring

Direct een consult bij de juiste arts: geen interne doorverwijzingen

 

Spataderen – ook wel varices genoemd – zijn verwijdde aderen. Doordat de kleppen in de aderen niet goed functioneren, kan het bloed minder goed doorstromen waardoor pijnlijke benen of kuiten ontstaan. De meeste mensen vinden spataderen vanuit cosmetisch oogpunt erg vervelend maar er kan ook een medisch noodzaak bestaan om de spataderen te verwijderen. Er dient een onderzoek uitgevoerd te worden om te kijken of uw spataderen verwijderd moeten worden.

Gezonde ader

spatader aderklepje normale varicose

In bovenstaande afbeelding is een gezonde ader te zien. In het voorbeeld is zichtbaar dat de gezonde kleppen het bloed ervan weerhouden om terug te stromen.

Spatader

spatader aderklepje kapotte varices

Het tweede voorbeeld bevat een spatader waarbij de kleppen niet meer goed functioneren of defect zijn. Hierdoor kan het bloed minder makkelijk terugstromen naar het hart met het gevolg dat de bloedvaten wijder en voller worden.

 

Voor meer informatie over spataderen en de behandeling van spataderen raden wij aan om onderstaande video te bekijken. Hierin legt drs. Boonen uit wat spataderen zijn en hoe deze behandeld kunnen worden.

 

Symptomen en klachten

De volgende symptomen kunnen wijzen op spataderen:

 • Zichtbaar opgezwollen aderen op de benen
 • Vermoeide benen
 • Rusteloze benen
 • Jeuk of pijn aan de benen
 • Verkleuring van de enkels, vocht in de enkels
 • Branderig gevoel in de voeten

Wanneer u twijfelt of uw klachten veroorzaakt worden door spataderen kunt u altijd eerst een vrijblijvend consult – met eventueel aanvullend echo onderzoek – aanvragen bij een van de flebologen van Polikliniek de Blaak.

Wie krijgt er last van spataderen?

Spataderen komen het meest voor bij vrouwen tussen de 20 en 75 jaar. Maar liefst 64% van de vrouwen in deze leeftijdscategorie heeft last van spataderen. Spataderen komen een stuk minder voor bij mannen. Spataderen ontstaan door een erfelijke aanleg, overgewicht of door werk waarbij je veel moet staan. Factoren die een rol spelen bij het krijgen van spataderen zijn:

 • Leeftijd
 • Zwangerschap
 • Erfelijkheid
 • Trombose
 • Overgewicht
 • Langdurig staan

Oefent u een beroep uit waarbij u veel en lang moet staan? Dan raden wij aan om voldoende te bewegen tijdens het staan en om de kuitspieren regelmatig aan te spannen. Ook het dragen van elastische compressiekousen – of steunkousen – voorkomt dat u spataderen krijgt.

Tijdens de zwangerschap zijn steunkousen een goede oplossing om spataderen te voorkomen. Mocht u al spataderen hebben, dan helpen deze kousen bij het tegengaan van uitbreiding van spataderen. Daarnaast zorgen de kousen voor extra ondersteuning.

Oefeningen om spataderen te voorkomen

Spatader oefening 1

oefening1

 1. Ga op uw rug liggen met uw handen onder uw nek en de benen gestrekt.
 2. Breng hierbij de bovenbenen zoveel mogelijk naar uw onderbuik. Wissel afwisselend de ene voet met de andere voet naar het plafond en breng het gestrekte been langzaam naar de grond.

Spatader oefening 2

oefening2

 1. Ga op uw rug liggen met de benen verhoogd.
 2. Buig en strek vervolgens de tenen zoveel mogelijk.

Spatader oefening 3

oefening3

 1. Ga op uw rug liggen, met de benen verhoogd.
 2. Maak cirkelvormige draaibewegingen met de voete4n vanuit het enkelgewricht. Beweeg uw voet eerst naar links en vervolgens naar rechts.

Spatader oefening 4

oefening4

 1. Ga op uw rug liggen, met de benen verhoogd.
 2. Breng de toppen van de tenen afwisselend naar voren en naar achteren, zo ver als u kunt.

Spatader oefening 5

oefening5

 1. Ga op uw rug liggen, met de benen verhoogd.
 2. Breng uw bovenbenen zo ver mogelijk naar de buik toe en pak uw voet vervolgens vast met uw hand. Strek daarna het been naar het plafond toe terwijl u de handen langs de enkel, de kuit en het bovenbeen laat glijden, waarbij u met de handen een lichte druk uitoefent.

Spatader oefening 6

oefening6

 1. Ga op uw rug liggen, met de benen verhoogd.
 2. Plaats een klein kussen tussen de voetzolen. Oefen hier een langzaam stijgende druk op uit terwijl de benen gestrekt blijven, zodat de bekken en de onderbuik worden opgetild.

Spatader oefening 7

oefening7

 1. Ga op uw rug liggen, met de benen kruislings verhoogd.
 2. Druk de benen tegen elkaar aan. Laat de spierspanning en ontspanning hier langzaam verlopen.

Spatader oefening 8

oefening8

Ter afsluiting hebben wij een goede oefening om de kuitspieren te verstevigen. Ga op blote voeten – in staande houding – wisselend op uw tenen en hakken lopen met de tenen flink omhoog. Doe dit enkel op een stevige ondergrond.

 

Wanneer moet u uw spataderen laten behandelen?

U kunt bij ons een afspraak maken voor een spataderbehandeling als u af wilt van het vermoeide, zware en lome gevoel in uw benen. Ook als u de spataderen op uw benen niet mooi vindt kunt u bij ons terecht. Wij helpen u van uw spataderen af en maken uw benen weer mooi en gezond.

Bij een erfelijke aanleg kunnen wij uw spataderen niet genezen, maar verlichten wij wel uw klachten. Tevens helpen wij u om uitbreiding van spataderen te voorkomen.

Wilt u weten of wij uw klachten kunnen verminderen op het gebied van spataderen? Maak dan direct een afspraak voor een intakegesprek met een van onze artsen.

belknop
afspraak maken
 

De behandeling van spataderen

Wij behandelen al meer dan 28 jaar spataderen in onze kliniek en hebben daardoor veel ervaring met verschillende effectieve behandelingen tegen spataderen. U kunt bij ons terecht voor de volgende behandelingen:

 • behandeling van spataderen met injecties

  Sclerocompressietherapie

  Deze spatader behandeling wordt vaak toegepast bij kleine spataderen.

  • Spataderen verdwijnen via een oplossende vloeistof
  • Vindt plaats zonder verdoving
  • Vrijwel pijnloos

  Lees meer over sclerocompressietherapie

 • spataderen behandeling

  Sclerocompressietherapie schuim

  Spatader behandeling voor middelgrote tot grote spataderen.

  • Het schuim werkt goed in op de vaatwand
  • Zonder verdoving
  • Behandeling met weinig pijn

  Lees meer over sclerocompressietherapie

 • Echogeleide sclerotherapie spataderen

  Echogeleide sclerotherapie

  Deze techniek is zeer geschikt voor dieperliggende spataderen

  • Wordt toegepast bij aderen die niet met het blote oog te zien zijn
  • Vrijwel pijnloos en vindt plaats zonder verdoving

  Lees meer over echogeleide sclerotherapie

 
 • Endoveneuze laser

  Endoveneuze laser

  Meest moderne techniek op gebied van spataderbehandelingen.

  • Spatader wordt poliklinisch behandeld
  • Zelfde dag weer naar huis
  • Minder napijn
  • Met een langdurig blijvend mooi effect

  Lees meer over endoveneuze laser

 • spataderen muller techniek

  Mullertechniek

  Bij deze behandeling worden uw spataderen chirurgisch verwijderd.

  • Zelfde dag weer naar huis
  • Plaatselijke verdoving
  • Cosmetisch optimaal resultaat

  Lees meer over de Mullertechniek

 

Kom meer te weten over de verschillende spataderbehandelingen

Om u een duidelijk beeld te geven bij de diverse behandelingen, lichten wij iedere behandeling stap voor stap uit.

Sclerocompressietherapie

Bij deze behandeling spuiten we vetoplossende vloeistof in de spatader, waardoor de gladde vaatwand stroef wordt en de vaatwandjes met elkaar verkleven en vervolgens verschrompelen. Scleroseren is vrijwel pijnloos en vindt daarom plaats zonder verdoving.

Na de behandeling is het dragen van de spataderkousen of drukverband noodzakelijk. De ader zal na verloop van tijd niet of nauwelijks meer te zien zijn. Sclerocompressietherapie wordt veelal toegepast bij kleinere spataderen of ingezet als nabehandeling van chirurgische ingrepen.

Sclerocompressietherapie schuim

De schuim-sclerocompressietherapie is een effectieve behandeling tegen middelgrote tot grote spataderen. De behandeling is nagenoeg pijnloos en zal daarom zonder verdoving worden uitgevoerd.

De vloeistof die we in de spataderen spuiten wordt bij deze techniek opgeschuimd. Hierdoor is de vloeistof dikker en werkt het effectiever in op de vaatwand. Doordat het schuim zich beter kan verspreiden over een groter oppervlak blijft het langer plakken aan de vaatwand en werkt het langer door in de zieke aderen.

Echogeleide sclerotherapie

Wanneer u last heeft van dieperliggende aderen is de echogeleide sclerotherapie een geschikte methode.

Via een echografische controle worden dieperliggende aderen – die niet met het blote oog te zien zijn – zonder risico behandeld. Ook deze behandeling is zo goed als pijnloos en wordt daarom zonder verdoving uitgevoerd.

Endoveneuze laser

Het gebruik van de endoveneuze laser (EVLT) is een poliklinische behandelding. Door middel van een echografie wordt de ader zichtbaar en op het been afgetekend. Met een naaldpunctie wordt een glasvezeldraad in het bloedvat aangebracht en dichtgeschroeid via laserenergie.

De spataderbehandeling met endoveneuze laser vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Een overnachting zal niet nodig zijn: u kunt dezelfde dag gewoon weer naar huis toe.

Mullertechniek

Met de Mullertechniek verwijderen we spataderen onderhuids via een chirurgische ingreep. Met een speciale stift tekenen we uw spataderen af en verdoven we de huid lokaal op specifieke plekken zodat er kleine incisies kunnen worden gemaakt. Via een haaknaaldje wordt de ader door de huid aangehaakt en verwijderd. Uiteindelijk zullen er kleine littekens verschijnen op de plaats van de incisies.

Strippen

Deze behandeling wordt nog in een deel van de ziekenhuizen in Nederland uitgevoerd. De behandeling geeft echter veel napijn en daarom kiezen wij bij Polikliniek de Blaak altijd voor de EVLT methode in plaats van het strippen. Strippen is een spatadertechniek waarbij de spatader helemaal wordt verwijderd. Middels een kleine incisie in de lies wordt een draad in de ader gebracht en er vervolgens helemaal uitgetrokken. Daarna hechten we de wondjes en kan het genezingsproces starten.

Wilt u meer informatie over onze spataderen behandelingen? In het intakegesprek vertellen we u graag meer over onze mogelijkheden. Maak daarom direct een afspraak met onze fleboloog of laat uw telefoonnummer achter. Wij zullen u zo spoedig mogelijk terugbellen voor het maken van een afspraak.

Intakegesprek spataderen behandelen

behandel

Met doppler en duplexapparatuur, ook wel een echoapparatuur genoemd, stellen we de juiste diagnose. U kunt zelf meeluisteren en meekijken hoe dit apparaat de bloedstroom in geluid en beeld (duplex) vertaalt. Hierdoor krijgen wij op een eenvoudige en pijnloze manier uw spatader goed in beeld. Op basis van de uitslag van het duplexonderzoek bepalen we hoe we uw spataderen gaan behandelen. In geval van lichte spataderen zijn in de meeste situaties maar een tot drie behandelingen nodig.

Na het onderzoek zal de arts de bevindingen in een elektronisch patiënten dossier vastleggen. Vervolgens plannen we een afspraak in om de spataderen te behandelen.

belknop
afspraak maken
 

Na de spataderbehandeling

Bij de alle spataderbehandelingen kunt u op dezelfde dag weer naar huis toe. Na de muller of laserbehandeling is het wel noodzakelijk om enkele dagen steunkousen te dragen. Dit is om zwelling te voorkomen en om extra ondersteuning te bieden tijdens het lopen. Na enkele dagen zal het volledige resultaat zichtbaar zijn. Uiteindelijk zult u geen last meer hebben van uw spataderen. Wij adviseren om voldoende te lopen: hiermee verkleint u de kans op spataderen.

Bij een chirurgische ingreep mag u na enkele dagen het drukverband van uw benen verwijderen. Mocht u nog last hebben van wondjes, dan bedekt u de wond met een pleister of gaas. Vervolgens begint u met het dragen van de spataderkousen. Dit is de komende weken na de behandeling noodzakelijk. Gedurende de eerste week dienen de steunkousen dag en nacht gedragen te worden. Daarna is het alleen overdag nodig.

Om de genezing goed te laten verlopen hebben wij enkele tips voor u op een rijtje gezet:

 • Maak een dagelijkse wandeling
 • Zorg voor niet al te strakke kleding: dit knelt af
 • Twee weken na de behandeling niet sporten
 • Zorg voor voldoende ondersteuning van de benen wanneer u staat of zit

Onze ervaren medewerkers vertellen u graag meer over het resultaat van onze spataderbehandelingen. Neem contact met ons op via 085 488 1700 of maak een keuze uit onderstaande buttons.

belknop
afspraak maken
 

Risico’s en bijwerkingen spataderbehandeling

De spataderbehandeling wordt uitgevoerd door een deskundige en ervaren arts. Daardoor is de kans op complicaties en bijwerkingen zeer gering. Toch kunnen er bij elke operatie complicaties optreden. Het is mogelijk dat u last krijgt van nabloeding, trombose, wondinfectie of littekenvorming.

Enkele bijwerkingen waar u last van kunt krijgen zijn:

 • Bloeduitstorting rondom de wond
 • Doof gevoel bij uw enkels of aan de binnenkant van uw onderbeen

Na enkele dagen zult u echter geen last meer hebben van bijwerkingen.

Bij het opvolgen van de aanwijzingen van de arts zullen de risico’s worden beperkt tot een minimum. Mocht u alsnog last hebben van de wond, neem dan contact op met onze kliniek via 085 488 1700. Na de operatie ontvangt u tevens van ons een informatiemap met een noodtelefoonnummer.

Douchen

Douchen is na de behandeling toegestaan. De eerste twee weken mag u echter niet in bad. De kans bestaat dat de oplosbare hechtingen hierbij eerder zullen oplossen, waardoor uw been kan gaan opzwellen.

Sporten

Wij raden af om in de eerste twee weken na de behandeling te gaan sporten. Wel is het raadzaam om regelmatig te wandelen. Dit zal het genezingsproces doen versnellen.

Werken

Na maximaal 1 week bent u weer helemaal in staat om te gaan werken.

Prijzen spataderen behandeling

In onderstaande tabel vindt u een overzicht de tarieven van onze spataderen behandelingen. In bepaalde gevallen wordt de spatader behandeling vergoed door uw verzekeraar. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van de spatader behandeling heeft u een verwijskaart nodig van uw huisarts.

Kosten spataderen behandeling
Consult met duplex verzekerd (verwijzing van uw huisarts noodzakelijk voor vergoeding) Vergoed door verzekeraar*
 
Consult met duplex onverzekerd € 350,-
 
Spataderen behandeling met sclerocompressietherapie € 95,-
 
Spataderen behandeling Muller € 499,-
 
Spataderen behandelen met Endoveneuze Lasertherapie (EVLT) € 1.250,-
 
Aanvullende muller BEPERKT  i.c.m.  verzekerde endolaser behandeling (alleen in combinatie en tegelijk met de EVLT behandeling) € 399,-
 
Aanvullende muller UITGEBREID i.c.m. verzekerde endolaser behandeling (alleen in combinatie en tegelijk met de EVLT behandeling) € 499,-
 
Spataderkous € 14,95

* Let wel op uw eigen risico van uw zorgzekering

Klik hier voor meer informatie over vergoedingen bij spataderen behandelingen.

Vergoeding spataderbehandeling

Polikliniek de Blaak is een erkend zelfstandig behandel centrum (ZBC) en heeft een contract met alle zorgverzekeraars in Nederland. Of u in aanmerking komt voor een vergoeding hangt af van der de ernst van uw spataderen. De meest voorkomende spataderbehandelingen, zoals bij zichtbare spataderen zonder complicaties, worden niet vergoed. Mocht uw spataderen behandeling niet worden vergoed, dan helpen wij u graag tegen voordelige tarieven. Hiervoor heeft u geen verwijzing nodig.

Wilt u direct een afspraak maken voor een spataderen behandeling? Bel dan nu 085 488 1700 of maak een afspraak via onderstaande buttons.

belknop
afspraak maken
 

Flebologen bij Polikliniek de Blaak

Tijdens het eerste consult bepalen we door middel van een duplexonderzoek welke behandelmethode voor u geschikt is. De behandeld arts stelt u enkele vragen en zal uw benen grondig onderzoeken. Flebologie richt zich op de behandeling van aderen – waaronder spataderen – die niet meer goed functioneren. Een arts die gespecialiseerd is in behandeling van spataderen noemt men een fleboloog.

Ons flebologie team bestaat uit de volgende artsen:

grl1

Drs. Cijs, Tanja – Chirurg en fleboloog

Specialisaties

 • Vaatoperaties
 • Proctologie
 • Laserbehandelingen

Over Tanja Cijs
Tanja Cijs studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij startte de opleiding tot chirurg in 2003 bij het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen. De opleiding tot chirurg werd afgerond in het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam (2005-2010), waar zij in het laatste jaar van de opleiding specialiseerde in de oncologische chirurgie met als aandachtsgebied longchirurgie, mamma-  en hoofd-hals chirurgie. Tanja Cijs is sinds mei 2010 werkzaam als chirurg bij Polikliniek de Blaak.

 
Boonen

Drs. Boonen, Robert – Fleboloog en arts cosmetische geneeskunde

Specialisaties

 • Flebologie (spataderbehandeling)
 • Duplex (echo doppler)
 • Lipoedeembehandeling

Over Robert Boonen
Robert S.M. Boonen, MD, is Algemeen Directeur van Stichting Polikliniek de Blaak, gesticht in 1991.

Robert Boonen studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Leiden. Hij heeft als student diverse stages gelopen bij buitenlandse universiteiten, waaronder Yale University in Amerika. Na zijn afstuderen is hij twee jaar werkzaam geweest als assistent-gynaecoloog, maar besloot uiteindelijk in 1991 over te stappen naar de flebologie. Zijn flebologische opleiding heeft hij genoten in Rotterdam.

In die tijd heeft hij meer dan 60.000 flebologische (spatader-)behandelingen uitgevoerd. Nadien is hij, geïnspireerd door het esthetische succes van flebologische behandelingen, zich verder gaan specialiseren in de esthetische geneeskunde. Lipoedeem behandeling heeft zijn speciale aandacht.

 
grl2

Shaula Stevens – Verpleegkundig specialist Flebologie

Specialisaties

 • Onderzoeken, behandelen en voorkomen van spatadergerelateerde klachten
 • Duplex

Over Shaula Stevnes
Shaula Stevens heeft na haar verpleegkundige HBO opleiding en na een aantal jaar werkervaring, de opleiding tot verpleegkundig specialist gevolgd (Advanced Nursing Practice). Een verpleegkundig specialist is een verpleegkundige met een erkende, specifieke masteropleiding en ervaring op het niveau van expert, die individueel en zelfstandig patiënten behandelt. Na haar opleiding is ze in 2009 binnen de Blaak gaan werken als verpleegkundig specialist op de flebologie poli. In 2010 heeft ze een aansluitende opleiding gevolgd in vaatspecialisatie en duplex onderzoek.

 
nirhoe

drs. Nirhoe, Farley

Fleboloog

 • Onderzoek met Duplex, diagnostiseren en behandelen van spatadergerelateerde klachten.

Farley Nirhoe studeerde geneeskunde aan het Erasmus MC in Rotterdam waar hij in 2007 afstudeerde.Farley Nirhoe studeerde geneeskunde aan het Erasmus MC in Rotterdam waar hij in 2007 afstudeerde. Hij heeft zijn afstudeeronderzoek verricht op de afdeling plastische en reconstructieve chirurgie met als onderwerp: Het vervaardigen van een tissue-engineered slijmvlies substituut voor de behandeling van onder anderen brandwondpatiënten. Tijdens zijn werkervaring op verschillende afdelingen in het ziekenhuis groeide zijn belangstelling in de flebologie. Sinds 2010 is hij werkzaam in Polikliniek de Blaak als fleboloog in opleiding. Na het afronden van zijn opleiding in 2014 is hij hier werkzaam als fleboloog.

abas

drs. Abas, Cheno

Fleboloog

 • Onderzoek met Duplex, diagnostiseren en behandelen van spatadergerelateerde klachten.

-

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over spataderen of wilt u spataderen laten behandelen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 085 488 1700. Wanneer u liever teruggebeld wilt worden om een afspraak te maken, kunt u via onderstaand formulier uw gegevens achterlaten.

 

Bel mij terug

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

 

Polikliniek de Blaak Rotterdam

Blaak 243 / 485
3011 GB Rotterdam

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Polikliniek de Blaak Rijswijk

Oranjelaan 1
2281 GA Rijswijk

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Polikliniek de Blaak Tilburg

Ketelhavenstraat 39
5045 NG Tilburg

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Veelgestelde vragen spataderen behandeling

1. Moet ik spataderen pas laten behandelen wanneer ik er last van krijg?

Wij raden aan om spataderen zo snel mogelijk te laten behandelen. Spataderen breiden zich namelijk steeds verder uit en de zieke aderen zullen uiteindelijk ook de gezonde spataderen aantasten. Daarnaast is de kans op complicaties groter als de behandeling wordt uitgesteld.

2. Ben ik te oud om mijn spataderen te laten behandelen?

Onze oudste patiënte was 90 jaar. Met een goede flebologische aanpak kunnen spataderen op elke leeftijd worden behandeld.

3. Ik wil mijn spataderen pas laten behandelen na mijn laatste zwangerschap. Is dit verstandig?

Spataderen hebben de neiging om zich uit te breiden. Wij raden daarom aan om 3 maanden na uw bevalling uw spataderen te laten controleren bij onze fleboloog. Onze arts zal u onderzoeken en adviseren.

4. Houd ik nog wel aderen over na veel spataderbehandelingen?

Onze arts spuit alleen de zieke aderen van het oppervlakkige aderstelsel weg. De gezonde aderen en het diepe aderstelsel blijven hierdoor intact.

5. Hoe groot is de kans dat spataderen weer terugkomen?

De spataderziekte kan terugkomen als dit een erfelijke oorzaak heeft. Wij adviseren daarom om uw benen altijd te laten controleren, zodat de fleboloog eventuele spataderen op tijd kan ontdekken en behandelen.

6. Ik heb mijn aderen al eens laten inspuiten. Bemoeilijkt dit de weg naar een operatie?

Mocht u in het verleden uw aderen al eens hebben laten inspuiten, dan zal dit geen invloed hebben op eventuele operaties. Geef wel tijdens het intakegesprek aan dat u uw aderen al eens heeft laten inspuiten.

7. Is de vloeistof die in mijn benen wordt gespoten schadelijk voor mijn lichaam?

De werkzame stoffen zijn alcohol of glycerine. Deze stoffen werken alleen op de plaats van de spataderen en komen niet terecht in andere delen van het lichaam. Daarnaast worden deze vloeistoffen wereldwijd al meer dan 50 jaar zonder problemen gebruikt.

8. Is het inspuiten van spataderen pijnlijk?

De meeste spataderen behandelingen zijn snel en pijnloos. Bepaalde vloeistoffen kunnen wel af en toe een kortdurend branderig gevoel geven, dat kort na de behandeling zal verdwijnen.

9. Kan ik mijn spataderen laten behandelen in de zomer?

In de zomer is het niet ideaal om warme verbandkousen te dragen. Verder maakt het niet uit of spataderen worden behandeld in de zomer of in de winter.

10. Zijn steunkousen niet alleen voor oudere mensen?

In beroepen waar veel moet worden gestaan is het gebruik van steunkousen erg normaal. Steunkousen zijn niet gebonden aan een bepaalde leeftijd.

11. Is er een verband tussen obesitas en spataderen?

Bij mensen met een hoger gewicht komen spataderen wel vaker voor. Het is echter niet bewezen dat obesitas hierbij de oorzaak is van spataderen.

12. Kan ik direct weer naar huis na de behandeling?

Wij opereren al onze patiënten poliklinisch en onder plaatselijke verdoving. Na 2 uur zijn wij klaar en bent u in staat om onze kliniek lopend te verlaten.

Bereikbaarheid Polikliniek de Blaak

Polikliniek de Blaak Rotterdam

Blaak 243 / 485
3011 GB Rotterdam

Openbaar vervoer

Vanaf Station Rotterdam Centraal neemt u metro D richting de Akker. U stapt uit bij metrostation Beurs. Vervolgens loopt u in zuidoostelijke richting de Coolsingel naar de Westblaak. Sla vervolgens linksaf naar de Blaak en u bent aangekomen bij Polikliniek de Blaak.

Auto

Komt u met de auto? Plan dan uw route via Google Maps. U kunt in de buurt van Polikliniek de Blaak parkeren in Parkeergarage Blaak 16, Parkeergarage Markthal, Parkeergarage Blakeburg (alleen mogelijk met Switchpark reservering) of Parkeergarage Beurs. U kunt hierbij betalen met 06-parkeren of kentekenparkeren.

Polikliniek de Blaak Rijswijk

Oranjelaan 1
2281 GA Rijswijk

Openbaar vervoer

Onze vestiging in Rijswijk is goed te bereiken met de tram en de bus.U kunt uitstappen bij tramhalte Herenstraat (lijn 1 en 15) en bushalte Herenstraat (bus 23). De praktijk bevindt zich vervolgen op loopafstand van de tram- en bushalte.

Auto

Komt u met de auto? Plan dan uw route via Google Maps. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid aan de Herenstraat. U kunt ook uw auto in de directe omgeving van de Oranjelaanparkeren.

 

Polikliniek de Blaak Tilburg

Gebouw ‘La Vista Duna’
Ketelhavenstraat 39
5045 NG Tilburg

Openbaar vervoer

Polikliniek de Blaak in Tilburg ligt op 2 minuten loopafstand van Station Reeshof.

Auto

Plan uw route via Google Maps. Het is mogelijk om gratis te parkeren op het terrein bij het gebouw of op straat in de omgeving.

 

Meest gelezen


youtube google instagram twitter facebook

Polikliniek de Blaak maakt gebruik van cookies
Klik hier voor meer informatie.

  
Ik accepteer de cookies van deze website.