Chemische peeling

  • Snel een gratis en vrijblijvende intake
  • Gespecialiseerde en ervaren huidtherapeuten
  • Chemische peeling vanaf € 65,-
  • Geschikt voor ieder huidtype

Chemische peeling

Een chemische peeling zorgt ervoor dat de huid zichzelf vernieuwt, waardoor fijne lijntjes, acnelittekens en pigmentvlekken verminderen. Daarnaast zorgt de peeling ervoor dat de huidstructuur fijner wordt.

Voorafgaand aan de chemische peeling onderzoekt een van onze gespecialiseerde en ervaren huidtherapeuten uw huid, zodat wij een behandelplan op maat kunnen opstellen. In tegenstelling tot veel ziekenhuizen en klinieken kunt u bij Polikliniek de Blaak binnen enkele weken terecht voor een consult bij een van onze huidtherapeuten.

Om meer duidelijkheid te geven over een peeling leggen wij uit wat een chemische peeling is, hoe het in zijn werk gaat en hoe de huid reageert op de behandeling. Tevens informeren wij u over de kosten en stellen wij onze huidtherapeuten aan u voor, zodat u weet wie de huidspecialisten zijn die u gaan behandelen.

Afspraak maken085 - 488 17 00

Wat is een chemische peeling?

Een chemische peeling zorgt ervoor dat het bovenste beschadigde laagje van de huid loslaat. Dit houdt in dat de huid gaat vervellen, waardoor de huid wordt gestimuleerd om nieuwe huidcellen te produceren. De peeling zorgt ervoor dat de huid zichzelf vernieuwt in zeven tot tien dagen. Door deze snelle vernieuwing vervagen fijne lijntjes en pigmentvlekken, herstelt zonschade en wordt een grove huidstructuur verfijnd. Daarnaast maakt de peeling uw huid strakker, gladder en jonger, ongeacht uw leeftijd, huidskleur of huidtype.

Oppervlakkige en diepe peelings

Er zijn verschillende soorten peelings. Oppervlakkige peelings worden gebruikt voor de behandeling van de huid met geringe zonbeschadiging en fijne rimpels. Ook pigmentatie, wijde poriën en niet al te diepe acnelittekens kunnen ermee worden behandeld. Oppervlakkige peelings kunnen, als dat nodig is, meerdere keren achter elkaar worden toegepast. Matig diepe en diepe peelings worden toegepast voor de verbetering van de zonbeschadigde huid met diepe rimpels en groeven of voor het minder zichtbaar maken van grote acne-littekens. Na genezing krijgt de huid een andere structuur dan daarvoor. De huid wordt egaler en gladder.

Voor wie is de peeling geschikt?

Bij Polikliniek de Blaak werken wij met DermaQuest peelings. Deze zijn voor iedereen geschikt. Of u de huid een oppepper wilt geven of wanneer u huidproblemen wilt aanpakken. Een kuur van DermaQuest peelings kan hiervoor een effectieve oplossing bieden. De behandeling kunnen worden ondergaan bij een breed scala aan de volgende huidindicaties:

  • Acne
  • Acnelittekens
  • Fijne lijntjes
  • Een grauwe huid
  • Grove poriën
  • Pigmentvlekken

Hoe gaat een chemische peeling in zijn werk?

Een chemische peeling bestaat uit drie verschillende fasen: het consult, de behandeling en de nazorg. Het is belangrijk om deze fasen goed te volgen: het resultaat hangt namelijk mede af van de juiste nazorg van de huid.

Stap 1: een intakegesprek

Gedurende het eerste consult onderzoekt de huidtherapeut de huid. Samen met u worden de gewenste resultaten besproken. Vervolgens brengt de specialist in kaart in hoeverre deze resultaten behaald kunnen worden. Tijdens het consult wordt u uitgebreid geïnformeerd over de behandeling. Tevens heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen.

Stap 2: de behandeling

Nadat de huid is gereinigd, starten we met de behandeling. Er zijn oppervlakkige en diepe peelings. De huidtherapeut kiest de juiste methode voor uw behandeling tijdens het consult. Eerst wordt er een voorbehandeling uitgevoerd met een speciale peeling. Deze peeling zorgt ervoor dat de huid nog beter is voorbereid op de intensieve chemische peeling.

Na de voorbehandeling wordt de chemische peeling met rustige bewegingen op de huid aangebracht. Dit wordt vaak ervaren als een (sterk) branderig gevoel. Zodra de huid ‘aangeeft’ dat het voldoende is, wordt de huid gekoeld met koud water en een neutralizer. Na het koelen voelt de huid minder branderig aan.

De gehele behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Na de peeling voelt de huid strak aan en is deze licht doorbloed.

Stap 3: de nazorg van de peeling

Soms is het nodig dat u thuis een zalf of crème gebruikt om ervoor te zorgen dat de huid optimaal herstelt en complicaties voorkomen kunnen worden. De huidtherapeut die de behandeling uitvoert, informeert u hierover. Tenzij anders is afgesproken, reinigt u de huid ’s morgens en ’s avonds met lauw water en dept u de huid zorgvuldig droog. Gebruik geen scrubcrème, peeling of masker zolang de huid rood is. Krab niet aan wondjes of korstjes. Hierdoor kunnen littekens ontstaan. Ga gedurende tenminste 4 – 6 weken niet in de zon en ook niet onder een zonnebank. Gebruik in die periode dagelijks (ook in de winter) een zonnebrandcrème met beschermingsfactor 30 of hoger. Dit is nodig om te voorkomen dat er een ongelijkmatige pigmentatie (kleurvlekken) ontstaat.

Hoe reageert de huid op de behandeling?

Na de peeling ontstaat er een rode kleur. Afhankelijk van de soort peeling trekt dit binnen enkele uren weg, maar bij een diepe peeling kan er soms gedurende enkele weken een roze kleur zichtbaar blijven. De bovenste huidlaag laat soms los, waardoor blaasjes kunnen ontstaan. Later ontstaan op die plaatst soms korstjes. Krab er niet aan, want daardoor kunnen littekens ontstaan. Later gaat de huid vaak wat vervellen. Ook kan er dan soms wat jeuk ontstaan.

Risico’s en complicaties

Bij een peeling bestaat het risico dat er pigmentveranderingen ontstaan in de behandelde huid. Vermeerdering van pigment (hypopigmentatie) komt het meeste voor. Daarom wordt een peeling ook gebruikt om overmatige pigmentaties te verminderen. De verminderde pigmentatie verdwijnt, afhankelijk van de ernst in weken tot maanden. Na een diepe peeling kan het soms een jaar duren. Het is ook mogelijk dat de huid reageert met een overmatige pigmentatie (hyperpigmentatie). Dit herstelt in de loop van maanden tot een jaar. Bij zeer forse pigmentatie herstelt de huid niet altijd volledig. Om de kans op overmatige pigmentatie te verkleinen, is het belangrijk dat u de huid in de eerste maanden na de peeling niet aan de zon of aan een zonnebank blootstelt. Gebruik overdag een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van 30 of hoger. Bij de aanwezigheid van een koortslip zal er geen behandeling plaats vinden.

Kosten chemische peeling

In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de tarieven van een chemische peeling. Wanneer de peeling wordt gebruikt bij de behandeling van acne kunt u – als u een aanvullend pakket heeft afgesloten – van uw verzekeraar een tegemoetkoming in de kosten krijgen. In alle andere gevallen dient u de behandeling zelf te betalen. De huidtherapeut die de behandeling gaat uitvoeren, zal u over de kosten informeren. U dient de kosten eerst zelf te betalen per pin. Bij recht op vergoeding kunt u de rekening hierna indienen bij uw verzekering. De therapie wordt uitgevoerd door gediplomeerde huidtherapeuten die lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Prijslijst chemische peeling

Intakegesprek Gratis
Chemische peeling oppervlakkig € 65,-
Chemische peeling diep € 85,-
Bovenstaande prijzen zijn per behandeling inclusief btw.

Ontmoet de chemische peeling specialisten van Polikliniek de Blaak

Maak kennis met onze huidtherapeuten:

mevr. M. van Tunen

Michelle van Tunen Huidtherapeut    – Acnétherapie    – Elektrische epilatie    – Chemische peelings    – Lasertherapie    – Microdermabrasie    – Huidverbeteringen Registratienummer: 39912827488 aangesloten bij de NVH       Voldoet aan de eisen van:     

Lees meer

mevr. G. Tas

Gulsum Tas Huidtherapeut in Rijswijk    – Acnétherapie    – Elektrische epilatie    – Fractional CO2 laser    – Chemische peelings    – Lasertherapie    – Microdermabrasie    – Huidverbeteringen Registratienummer: 39912768188 aangesloten bij de NVH      Voldoet aan de eisen van:    

Lees meer

mevr. A. Evora

Alycia Evora Huidtherapeut in Rotterdam    – Acnétherapie    – Elektrische epilatie    – Fractional CO2 laser    – Chemische peelings    – Lasertherapie    – Microdermabrasie    – Huidverbeteringen Registratienummer: 39913551688 aangesloten bij de NVH       Voldoet aan de eisen van:     

Lees meer

mevr. M. Breevaart

Maxime Breevaart Huidtherapeut in Tilburg   – Acnétherapie    – Elektrische epilatie    – Chemische peelings    – Compressietherapie    – Lasertherapie    – Microdermabrasie    – Huidverbeteringen Registratienummer: 39912130088 aangesloten bij de NVH       Voldoet aan de eisen van:     

Lees meer

Al onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij het NVH en voldoen aan de eisen van het Kwaliteitsregister van Paramedici.

Maak een afspraak voor een chemische peeling

Voor vragen over een chemische peeling of voor meer informatie kunt u contact opnemen door te bellen naar 085 488 1700. Onze medewerkers staan u graag te woord. Wanneer u liever teruggebeld wilt worden om een afspraak te maken, kunt u via onderstaand contactformulier uw gegevens achterlaten.

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

de Blaak Rotterdam

Blaak 243 / 485
3011 GB Rotterdam

E: rotterdam@polikliniekdeblaak.nl

de Blaak Rijswijk

Oranjelaan 1
2281 GA Rijswijk

E: info@polikliniekdeblaak.nl

de Blaak Tilburg

Ketelhavenstraat 39
5045 NG Tilburg

E: tilburg@polikliniekdeblaak.nl