Camouflagetherapie

Wat is camouflagetherapie?

camouflage therapieCamouflagetherapie is eigenlijk geen therapie. Bij camouflagetherapie leert u uzelf opmaken met speciale make-up (veegvast en waterafstotend) om zo huidvlekken te verbergen. Onze huidtherapeuten helpen u bij het kiezen van de juiste kleur (passend bij de eigen huidskleur) en het juiste product. Met de juiste camouflage ziet uw huid er weer mooi en natuurlijk uit en zijn oneffenheden niet meer zichtbaar.

Behandeling

Voorafgaand aan de behandeling zal een kort en vrijblijvend intakegesprek plaatsvinden. Tijdens het vervolg consult zal samen met de huidtherapeut worden bekeken welke kleur of kleuren het meest overeenkomen met de eigen huidskleur. Daarna zal de huidtherapeute u tonen wat de juiste manier is om de crème aan te brengen.

Indicatie

  • duur van behandelingBrandwonden
  • Couperose / vaatafwijkingen
  • Littekens
  • Pigmentvlekken
  • Wijnvlekken
  • Vitiligo
  • Donkere kringen onder de ogen
  • Psoriasis

Duur van de behandeling

In een half uur/ uur kan de juiste kleur of kleursamenstelling met u worden bepaald en kan de juiste manier van aanbrengen van de camouflagecrème aangeleerd worden. Hierna kunnen de producten besteld en afgehaald worden bij Polikliniek de Blaak.

Kosten en vergoeding

camouflagetherapieDe behandeling van een zieke of beschadigde huid is het specialisme van de huidtherapeut. Om een beroep te kunnen doen op een terugbetaling is in de meeste gevallen een doorverwijzing van een arts of specialist noodzakelijk. In veel gevallen dient u aanvullend verzekerd te zijn om voor vergoeding in aanmerking te komen. Voor meer informatie hierover, verwijzen wij u naar uw zorgverzekeraar. De kosten dient u per pin eerst te betalen, bij recht op vergoeding kunt u de rekening hierna indienen bij uw verzekering.

De therapie wordt uitgevoerd door gediplomeerde huidtherapeuten die lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

foto: camouflagetherapie

Bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak kunt u terecht voor behandeling door middel van camouflagetherapie: Rotterdam, Tilburg en Rijswijk / Haaglanden.

Prijslijst Camouflagetherapie

Intakegesprek huidtherapie gratis
Camouflagetherapie €   45,00

 Bovenstaande prijzen zijn per behandeling en inclusief BTW.

Afspraak maken085 - 488 17 00
We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.