Verbeterde laserbehandeling bij Varices

 

Niet goed functionerende kleppen in de stamvenen kunnen helaas nooit meer genezen. Het is een progressieve aandoening die vaak resulteert in varices. Varices kunnen complicaties veroorzaken zoals trombose en huidproblemen (tot zelfs ulcus cruris venosum). Het is daarom belangrijk dat mensen een goede behandelingen krijgen voor de varices.

varices behandelen

De meest patiëntvriendelijke behandelingsmethode van insufficiënte stamvene en insufficiënte perforans is de endolaserbehandeling. Deze methode wordt al jaren gebruikt binnen Polikliniek de Blaak. Deze techniek is snel, succesvol en patiëntvriendelijk vergeleken met het ouderwetse strippen. Sinds 1 jaar gebruiken we de
nieuwste variant lasermethode van AngioDynamics. De “Nevertouch” geeft nog minder pijnklachten en is daarom nog patiëntvriendelijker.

De endolaserbehandeling kent relatief weinig complicaties. Door de lokale anesthesie voelt de patiënt niets van de endolaserbehandeling. De patiënt is direct na de ingreep weer op de been en kan na een korte rustperiode weer naar huis.

De postoperatieve pijnklachten vallen over het algemeen mee en zijn goed te bestrijden met lichte pijnstillers. Het slagingspercentage is maar liefst 98% en na de behandeling blijven de varices vaker weg dan na andere behandelmethoden.