Thuis in tilburg

Polikliniek de Blaak en dermatoloog drs. Jan Dros hebben een geschiedenis die teruggaat tot 1990. In die tijd was drs. Dros de oprichter van Polikliniek de Blaak. Als een van de eerste dermatologen in Nederland had Jan zich laten scholen in de problematiek van de spataderen en het kostte hem dan ook weinig moeite om de nieuwe praktijk op de Blaak in Rotterdam vol te krijgen. In samenwerking met het toenmalige Bergwegziekenhuis groeide de praktijk flink door. Het werd drs. Dros al snel duidelijk dat zijn hart bij het behandelen van patiënten lag en niet bij het managen van een groeiende polikliniek. Uiteindelijk heeft hij besloten de polikliniek van de hand te doen en full time dermatoloog te worden in het Amphia ziekenhuis in Breda.

Na een aantal jaren is drs. Dros weer teruggekeerd bij Polikliniek de Blaak om spreekuur dermatologie te houden in Rotterdam en later ook in de regio Haaglanden. Polikliniek de Blaak had zich inmiddels ontwikkeld tot een specialistische polikliniek voor spataderen, huidziekten, aambeien en huidtherapie. Het spreekuur dermatologie werd na de terugkeer van drs. Dros drukker en drukker en er kwamen meer dermatologen bij.

Het huidige team van dermatologen bestaat uit Esmee Lanjouw (Rotterdam), Ilse Koelemij (Rijswijk) en Jan Dros. Een team waar drs. Dros zeer enthousiast over is. “We hebben zeer regelmatig collegiaal overleg en ik vind het heerlijk om met deze vakkundige dermatologen te sparren over medische uitdagingen die ik in de praktijk tegen kom”. Aldus drs. Dros.

Sinds enige tijd heeft hij een deel van zijn spreekuur in Rotterdam overgedragen aan drs. Lanjouw en het spreekuur dermatologie in Tilburg overgenomen. “ Het voelt echt als thuis hier in Tilburg”. Zegt drs. Dros. “Ik woon al heel lang in Breda en heb een groot deel van mijn carrière in Brabant gewerkt. Het scheelt mij in reistijd en ik ken de Brabantse mentaliteit goed. Daarnaast heb ik leuk contact met een aantal huisartsen in deze regio.”

Het spreekuur in Tilburg kent, net als in Rotterdam en Rijswijk, geen wachtlijst zodat patiënten meestal wel binnen een week bij de dermatoloog terecht kunnen.  

dermatroloog tilburg