Leuke weetjes over borsten en borstvergrotingen

borsten

Eén van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen in Nederland betreft de borstvergroting. Jaarlijks laten ongeveer 3.000 vrouwen hun borsten vergroten. Dit komt natuurlijk omdat de borsten van de vrouw een van de meest zichtbare onderdelen van het lichaam zijn. In dit artikel zetten we een aantal leuke en informatieve weetjes over borstvergrotingen en borsten op een rij.

  1. In de Verenigde Staten wordt er gemiddeld 1 borstvergroting per 1.053 inwoners uitgevoerd. In Nederland is dit 1 per 5.600 inwoners. Overigens vinden de meeste borstvergrotingen plaats in China.
  2. Voor de uitvinding van de huidige implantaten werden borsten vergroot met behulp van glazen ballen, ivoor, gemalen rubber en/of rubberen injecties.
  3. Roken zorgt ervoor dat de borsten sneller gaan hangen. De chemicaliën zorgen voor een afname van de elastine.
  4. Een borst weegt gemiddeld tussen de 200 en 250 gram. Tijdens het leven kan het gewicht echter flink schommelen. Zowel de zwangerschap als de menstruatie kan het gewicht beïnvloeden.
  5. Moedermelk bevat een stof die ook voor komt in cannabis. Deze endocannabinoïden zijn noodzakelijk om ervoor te zorgen dat baby’s honger krijgen. Ook bevorderen ze de ontwikkeling en de groei van de baby.
  6. Borsten zijn het laatste orgaan dat groeit. De groei van borsten gebeurt meestal pas tijdens de pubertijd.
  7. Mensen zijn de enige diersoort waarbij de borsten ongeacht zwangerschap aanwezig zijn. Bij dieren groeien de borsten pas nadat men zwanger is geworden.
  8. Borsten zijn ook zeer goed voor de gezondheid van de man. Staren naar borsten zorgt voor een lagere bloeddruk, een lagere hartslag en een verminderde kans op hart- en vaatziekten.
  9. Borsten worden gemiddeld steeds groter. De vrouwenborst is de laatste twintig jaar meetbaar gegroeid. Wetenschappers denken dat dit komt door het veranderde voedingspatroon.
  10. Britse vrouwen hebben gemiddeld de grootste borsten van Europa, op de voet gevolgd door de Nederlandse en de Belgische dames. De kleinste borsten behoren toe aan de Zweedse en Oostenrijkse vrouwen.

Bij Polikliniek de Blaak hebben wij veel ervaring met het uitvoeren van borstvergrotingen. Voor de ingreep wordt u uitgebreid voorgelicht over de mogelijkheden. De ingreep zelf vindt onder plaatselijke verdoving plaats en duurt gemiddeld anderhalf uur. U wordt geadviseerd de eerste 3 weken elke vorm van sport of zwaar tillen te vermijden en na 6 weken kunt u uw normale werkzaamheden weer hervatten. Na de ingreep komt u nog minimaal twee keer op controle bij de arts die uw behandeling heeft uitgevoerd en daarna volgt eens per jaar een controle.

Heeft u interesse in een borstvergroting? Lees hier meer informatie over het uitvoeren van een borstvergroting bij Polikliniek de Blaak of neem gelijk contact met ons op.