Behandeling van couperose

 

Wat is couperose?

We spreken van couperose als er kleine bloedvaatjes (haarvaatjes) in het gezicht beschadigd raken. Onze haarvaatje in het gelaat gaan alleen open als er warmte moet worden afgevoerd (bij inspanning bijvoorbeeld).  Onder normale omstandigheden blijven de haarvaatjes dicht. Wanneer de haarvaatjes echter beschadigd raken blijven ze open staan en stroomt het bloed er continu doorheen. Dan zie je de rode adertjes op de neus, wangen of voorhoofd zitten. We spreken dan van couperose en dat verdwijnt nooit vanzelf. Het wordt door veel mensen als cosmetisch storend ervaren.

 

Wie krijgt het?

Mensen met een relatief licht huidtype kunnen vroeg of laat last krijgen van couperose. Andere factoren die een rol spelen zijn ouderdom, hormonale veranderingen, overmatig zonnen, alcoholgebruik  en temperatuurschommelingen. 40% van alle vrouwen boven de 40 jaar met een licht huidtype krijgt last van couperose.

 

Hoe wordt couperose het behandeld?

Sinds enkele jaren maken we bij polikliniek de Blaak gebruik van de KTP laser voor het gelaat en de dieper indringende Yag laser voor de blauwe of rode vaatjes op het been. Voor meer informatie over deze behandeling kunt u de productpagina voor couperose nalezen.