5 Veelgestelde vragen over bovenooglidcorrecties

Overhangende oogleden kunnen ervoor zorgen dat u een vermoeide of zelfs sombere indruk maakt. Hier is een oplossing voor: de bovenooglidcorrectie. Deze operatie staat in de top vijf van de meest uitgevoerde behandelingen in de esthetische oogheelkunde en chirurgie. Maar hoe verloopt het proces en zijn er risico’s aan verbonden? Door het beantwoorden van de volgende 5 vragen helpen we u op weg om meer te weten te komen over bovenooglidcorrecties. bovenooglidcorrectie uitgevoerd

Wat gebeurt er precies tijdens een bovenooglidcorrectie?

Wanneer u een bovenooglidcorrectie ondergaat wordt dit altijd door een esthetisch  arts of door een oogarts gedaan. Voordat de operatie begint krijgt u van tevoren een plaatselijke verdoving. Zodra deze is ingewerkt kan de behandeling beginnen. De arts haalt vet, spierweefsel en overtollige huid weg via een snede in de plooi van uw bovenooglid. Hierna wordt de wond gehecht. De behandeling duurt in totaal ongeveer 45 minuten. Wanneer de ingreep is afgerond mag u naar huis. Het is verstandig om niet zelf te gaan autorijden, aangezien uw ogen erg gevoelig zijn na de operatie. Door de gevoeligheid van de ogen moet u na de ingreep minstens drie dagen een zonnebril dragen. Na vijf tot zeven dagen komt u langs voor controle, en als alle wondjes goed zijn genezen worden de hechtingen uit uw oogleden gehaald.

Hoe lang blijft het resultaat van een ooglidcorrectie?

Gemiddeld gezien blijft het effect tien tot vijftien jaar zichtbaar. Dit verschilt per persoon, omdat niet iedereen even snel veroudert. Factoren die invloed hebben op de duur van het resultaat zijn het huidtype en de kwaliteit van de huid. Overmatig zonnen of roken kunnen een negatieve invloed hebben op het resultaat.

Wordt de ooglidcorrectie vergoed door de verzekering?

Een ooglidcorrectie wordt niet vergoed door de basisverzekering. Bij een aanvullende verzekering is dit soms mogelijk, maar dit is alleen het geval als er sprake is van een medische indicatie. Raadpleeg de polis van uw verzekeringsmaatschappij om erachter te komen of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Zijn er complicaties?

Het gebeurt soms dat u na de operatie uw ogen niet geheel kan sluiten. Om uitdroging van de ogen te voorkomen, kunt u oogdruppels of een oogzalf krijgen van de arts. Andere complicaties waar u last van kan krijgen zijn vochtophoping en gevoelloosheid rond de ogen. Soms gebeurt het dat de wond blijft bloeden of dat u een druk voelt achter het oog. Als dit gebeurt is het verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met de kliniek.

Blijven de littekens zichtbaar na de behandeling?

Het litteken zit in de plooi van de bovenoogleden. Dit is vrijwel onzichtbaar.

Polikliniek de Blaak heeft jarenlange ervaring met het uitvoeren van ooglidcorrecties. Voor vragen of het inplannen van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.