Duplex onderzoek

Tijdens uw eerste bezoek stelt de behandeld arts u algemene vragen over uw achtergrond en worden uw benen grondig onderzocht. Vervolgens stellen wij met het doppler- en/of het duplexapparaat( echoapparaat) de juiste diagnose. Met dit apparaat wordt de bloedstroom in geluid en beeld (duplex)omgezet. Wij leggen u dit uit tijdens het onderzoek en u kunt zelf meeluisteren en meekijken. Met een duplexonderzoek wordt op een relatief simpele, pijnloze manier een goede indruk van de spatader weergeven.

De uitslag van het duplexonderzoek is bepalend voor de manier waarop de behandeling plaats zal vinden: middels inspuitingen, een operatie en/of laser. Op uw medische kaart worden deze bevindingen in een schema genoteerd.

duplex onderzoek

Eventueel wordt, met behulp van het duplexapparaat, op de dag van een operatie het verloop van de zieke bloedvaten op de huid afgetekend.

duplex spataderen

 

Foto: beelden van de echo bij een duplex onderzoek.

echo beeld van duplexonderzoek bij spataderen

 

Bekijk hier een filmpje waarin een duplexonderzoek wordt gedaan bij een spataderpatiƫnt:

Bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak kunt u terecht voor Duplexonderzoek van spataderen: Tilburg, Rijswijk, Almere en Rotterdam.

afspraak maken   

Bel mij terug

We bellen u binnen 2 werkdagen terug.

youtube google facebook twitter