Overmatig zweten

Zweten voorkomt dat de lichaamstemperatuur te hoog oploopt en het verwijdert tegelijk allerlei afvalstoffen uit je lichaam. Minder aangename gevolgen van dit zweten zijn de hierbij vrijkomende geur of natte plekken bijvoorbeeld onder de oksels. Wanneer zweten als onaangenaam ervaren wordt noemen we het overmatig zweten (hyperhidrose).  Het overmatig zweten kan het hele lichaam betreffen, maar het is ook mogelijk dat de klachten zich beperken tot de handen, de voeten of de oksels. Veel mensen gebruiken deodorant om de geur te verdoezelen of antitranspirant om het zweten plaatselijk te remmen. Als dat niet voldoende is kan gekozen worden voor Botox injecties onder de oksels.

overmatig zweten transpireren botox behandelen

Botox

Botox blokkeert (tijdelijk) de weg tussen de zenuwen en de zweetklieren en stopt zo het zweten en de vervelende geur. Na 6 à 9 maanden is de Botox-behandeling uitgewerkt en moet deze weer herhaald worden. Als de dermatoloog heeft vastgesteld dat u overmatig zweet onder de oksels (hyperhidrose) krijgt u een deel van de botox vergoed door de verzekering. Vraag uw arts bij Polikliniek de Blaak om de mogelijkheden.

De behandeling

Voorafgaand aan het injecteren worden de oksels voorzien van een verdovende crème. De injecties zelf doen vervolgens vrijwel geen pijn meer. Na de Botox-behandeling is de overmatige transpiratie gedurende zes tot negen maanden met 80 tot 90% verminderd.

Polikliniek de Blaak behandelt overmatig zweten (transpireren) in Rijswijk, Almere, Tilburg en Rotterdam.

afspraak maken   

Bel mij terug

We bellen u binnen 2 werkdagen terug.

youtube google facebook twitter